ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada

Omtrent Ada

ADA ontstond omdat in de ICT-sector (Informatie- en CommunicatietechnologieŽn) vrouwen nog steeds sterk ondervertegenwoordigd zijn. Het project is vernoemd naar de eerste vrouwelijke programmeur ADA Lovelace.

Door de snelle ontwikkeling van ICT is de samenleving grondig veranderd, zowel economisch als sociaal. Nieuwe productiewijzen zagen het daglicht en nieuwe producten en diensten werden op de markt gebracht. Maar als we kijken wie deze producten en diensten consumeren en produceren dan kunnen we er niet omheen: vrouwen maken minder gebruik van ICT (bv. van een computer of het internet) en zijn beduidend minder vertegenwoordigd in informaticafuncties dan mannen.

Jammer genoeg vormt de ICT-sector niet de enige sector waar er sprake is van een genderkloof. Afgezien van de zorgsector, blijven vrouwen in tal van andere sectoren ook in de minderheid. Maar in de ICT-sector is die kloof wel heel groot. Waarom is dat zo en wat kan eraan worden gedaan?

Antwoord bieden op al deze vragen doet ADA niet alleen, maar samen met universiteiten, opleidingscentra en instellingen, en met allen die dagelijks een rol spelen in het ontwikkelen van ICT, als student/e, docent/e, informaticus/ca of bedrijfsleider m/v. En ook samen met al die vrouwen die meer willen weten over een nog voor hen onbekende wereld en/of er zich vragen over stellen.

Al deze mensen samen vormen het “ADA-netwerk”. Een netwerk dat iedere dag groter en groter wordt.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium