ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Super Users

Interview met Gaëlle, videomonteuse

Gaëlle is videomonteuse bij de nieuwsdienst van de RTBF, de Franstalige radio-en televisiezender van België. Op school leerde ze nog monteren op film, het digitaal monteren leerde ze op zichzelf. Vandaag monteert ze het televisiejournaal bij elkaar. Ondanks de tijdsdruk vindt ze het een boeiende en opwindende job.
Bekijk de video
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:07/2007

Interview met Silvia, animatiefilmregisseur

Silvia is animatiefilmregisseur en werkt via subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Haar fascinatie voor computers groeide naarmate ze de creatieve en tijdsbesparende mogelijkheden van computerprogramma’s ontdekte. Volgens Silvia moet techniek de creativiteit dienen en wie artistieke ambities heeft moet zich door de computer niet laten afschrikken, want de expressieve mogelijkheden zijn onbeperkt...
Bekijk de video
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:07/2007

Interview met Séverine, technologe medische beeldvorming aan het Brusselse Bordet Instituut


**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:02/2006

Interview met Evi Van Ermen, verpleegkundige radiologie

Evi Van Ermen werkt al 7 jaar lang als gegradueerde verpleegkundige op de dienst radiologie. Hoewel ze in het begin wat ongerust was over het groeiend aantal computers op de dienst, is ze ervan overtuigd dat de digitalisering van de medische beeldvorming een enorme verbetering is.
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:02/2006

Interview met Annick Daniëls, wetenschappelijk medewerkster bij Innogenetics

Sinds 1999 werkt Annick Daniëls als biochemicus bij het biotechnologisch bedrijf Innogenetics(1). Haar beroep veronderstelt niet alleen wetenschappelijke kennis. Goed overweg kunnen met de PC is ook een vereiste.
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:05/2005

Interview met Karine Tirry, productiesecretaresse bij Radio Donna

Karine Tirry is een lustige veertiger en woont in Relegem bij Asse. Ze werkt als productiesecretaresse bij de Vlaamse publieke omroep, de VRT, voor het populaire radiostation Radio Donna. Aan ADA vertelt ze over haar werk en welke rol informatica daar bij speelt.
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:03/2005

Interview met Sally Bostyn
commercieel bediende bij Beldé

"Ik wist echt niets van computers. Ik dacht dat ik het nooit ging snappen. Maar ik heb tijdens mijn opleiding bij Atel heel veel geleerd en opgedane kennis kunnen ze je niet meer afpakken. Bediende zijn geeft mij een enorm goed gevoel en ik ben enorm blij dat ik het bedrijf waar ik werk bereid was iemand zonder ervaring in dienst te nemen."
**Lees meer**

Artikel gepubliceerd in:06/2004

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium