ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  Click hier om de rubriek af te drukken

Privé computergebruik

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Ben jij een verantwoordelijke informaticagebruikster?

De huidige consumptiemaatschappij nodigt ons uit om constant te veranderen van technologische apparatuur. Vroeger was het normaal om 20 jaar dezelfde afwasmachine te gebruiken, maar de hedendaagse producten zijn daar niet op gemaakt. Sterker nog, sommige voorwerpen, zoals GSM’s en computers lijken te zijn gemaakt om juist zo kort mogelijk gebruikt te worden! Maar de machines die je weggooit komen op een grote stapel afval terwijl ons kleine planeetje er toch al niet al te best aan toe is…

Artikel gepubliceerd in: 02/2007

**Lees meer**

Bloggers dagboek-iseren het Internet

Bloggen en filteren, of een persoonlijk of wetenschappelijk dagboek bijhouden op het internet en die linken met andere bloggers. We hebben het over het recente fenomeen van weblogs. Mannen doen het en vrouwen doen het, en de voornaamste reden is dat de gebruiker nog amper technisch onderlegd moet zijn. Ada bloggert vast mee.

Artikel gepubliceerd in: 05/2005

**Lees meer**

To chat or not to chat

Chatten, zeg maar de koffieklets van het Internet, steekt de laatste jaren hoe langer hoe meer de kop op. Maar is het fenomeen nu echt zo populair of wordt het, zoals met andere e-toepassingen, erg opgeblazen? Wij, twee leerlingen van het OLV-College te Vilvoorde, namen de proef op de som en hielden een steekproef in alle jaren. Verdwaald tussen emoticons, chatrooms en ander internetjargon, blijkt chatten even vanzelfsprekend als telefoneren.

Artikel gepubliceerd in: 10/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium