ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
 
Click hier om de rubriek af te drukken

Short News

Short News
Conferentie "De Prijs van Gender"
Hoe kunnen bedrijven in de ICT- branche gestimuleerd worden meer gebruik te maken van talenten van vrouwen in topfuncties? Als het om ’gender diversiteit’ gaat, staat deze branche nog voor grote uitdagingen. Wat betekent gender diversiteit qua investeringen en wat levert het concreet op voor het functioneren van een organisatie? Om deze vraag te beantwoorden organiseert het Nederlandse project "Vrouwen scheppen kansen in de ICT" op 20 april 2004 te Utrecht de conferentie "De Prijs van Gender". De conferentie is bedoeld voor HRM-managers, professionals in de ICT en mensen met belangstelling voor het thema gender diversiteit.
Deelname aan de conferentie is gratis. Aanmelden vóór 6 april bij het Secretariaat Vrouwen scheppen kansen in de ICT via de website www.vrouwenindeict.nl.

Short News
Petitie vrije software voor overheid en scholen
90% van alle software is in handen van Bill Gates (Microsoft). Ondanks de speciale Microsoftlicenties voor scholen en kinderen, blijft de kritiek niet uit. De quasi-monopoliesituatie van Microsoft doet de prijs voor computergebruik onverminderd de hoogte in jagen. De microsoftlicenties hebben de beperkte middelen van overheid en onderwijs in hun greep en scholen figureren als gratis opleidingscentrum voor Microsoft. De verborgen programmeercode van Microsoft verhindert het uitwisselen van kennis en het gezamenlijk verbeteren van software. Dit en nog veel meer is te lezen op de website van Spirit. En voor Spirit ligt de oplossing alvast voor de hand: het gebruik van vrije software en open standaarden voor een efficiënter en goedkoper computergebruik. Stemmengejag of niet, Spirit lanceerde een petitie voor het gebruik van vrije software in scholen en overheid.
Links: Petitie | Persbericht | Alori project in middelbare school | Vrije software

Short News
Video Digitale Ontmoetingsdagen workshop videocamera & montage
Tijdens de Digitale Ontmoetingsdagen toonden de Italiaanse meisjes van CandidaTV en New Global Vision hoe een digitale videocamera te gebruiken en een clip naar de computer te downloaden, te monteren, te compresseren en up te loaden naar een internetsite. CandidaTV filmde de workshop en monteerde alles tot een swingend sfeerbeeld van één van de hoogtepunten van de Digitale Ontmoetingsdagen 2004. In de wandelgangen vertelden de Candida grrls Ada hoe ze via hun passie voor het beeldverhaal gebeten werden door informatica en videomontage.
Bekijk de video: (11MB) Quicktime | Mediaplayer| Download de video | Interview Candida grrls
Links: CandidaTV | New Global Vision

Short News
Vrouwen, wetenschap en technologie
Het Huis voor Wetenschap in Luik organiseerde een reeks wedstrijden voor scholen, individuen en groepen rond het thema: "Vrouwen, Wetenschap en Technologie". De wedstrijd maakt deel uit van de Luikse campagne Vrouwelijk/Mannelijk.
De campagne heeft een dubbele doelstelling:
* het doorbreken van het stereotiepe schema waarmee vrouwen als ongeschikt worden bestempeld voor het uitoefenen van een wetenschappelijk of technisch beroep
* meisjes aanmoedigen om voor een wetenschappelijk of technische beroep te kiezen
Website: www.ulg.ac.be/masc/expositionfm.htm

Short News
Avant première : projectoproepen internettoegang en gebruik NICT
In mei 2004 zal het Waalse gewest een projectoproep lanceren voor een dertigtal initiatieven die burgers een grotere toegang en kennis van het internet verlenen De subsidie bedraagt tussen de 4.000 en 5.000 € en zal gebeuren in het kader van de Koning Boudewijn Stichting.
Meer concreet zullen twee projecten worden ondersteund:
* projecten die democratische waarden als onderwijs en de strijd tegen discriminatie benadrukken
* projecten die het gebruik van NICT promoten in het kader van de deelname aan het politiek debat
Contact: info-egov@mrw.wallonie.be

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium