ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Newsletter

Ada-Nieuwsbrief "Vrouwen en nieuwe technologieën"

Sinds januari 2004 publiceert Ada op geregelde tijdstippen een elektronische nieuwsbrief. Hiermee bericht Ada over acties die worden ondernomen om de toegang van vrouwen tot de ICT-sector te vergemakkelijken.

De Ada-nieuwsbrieven brengen een mengeling van activiteitenverslagen, achtergrondartikels, interviews en korte nieuwsberichten (zie overzicht hieronder).
Nu de Ada-Nieuwsbrief tweemaandelijks verschijnt, wordt de berichtgeving er ongetwijfeld nog spannender op!

Activiteitenverslagen

In binnen- en buitenland zijn er heel wat innoverende projecten die de toegang van vrouwen tot nieuwe technologieën willen bevorderen.
Ada’s nieuwsbrief brengt verslag uit, zowel van de acties van het Ada-netwerk: "Digitale ontmoetingsdagen", hardware-klassen voor meisjes, acties rond de beeldvorming van vrouwen in IT,... als van acties van anderen: gelijkaardige projecten, scholen, universiteiten, overheid, bedrijven, syndicaten,...

Achtergrondartikels

Hoe groot is de digitale kloof tussen mannen en vrouwen en wat is de reden waarom meer mannen dan vrouwen met computers bezig zijn, informatica studeren of kiezen voor een baan in ICT?
Ada zoekt het voor u uit! Haar bevindingen komen via de nieuwsbrief in uw mailbox terecht...

Interviews

Hoe groot Ada’s voorliefde voor het digitale ook mag zijn, Ada houdt ook van vlees en bloed!
In iedere Nieuwsbrief knoopt Ada een gesprek aan met vrouwen die door hun informaticakennis in de kijker lopen: informaticae, superusers, studentes, pioniersters en last but not least: cyberneticae (cybergrrls, artiestes, activistes,...)

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium