ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Overheid

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Kies voor de IT!

De sector van de nieuwe technologieën sloeg de handen in elkaar en zocht een oplossing voor het grote gebrek aan gekwalificeerde informatici op de arbeidsmarkt. Het Euthenia-plan dat gelanceerd werd door minister Vanvelthoven (Werk en Informatisering) en de federatie Agoria, moet jongeren van het secundair onderwijs informeren over de mogelijkheden van een IT-carrière. De gids "Go 4 IT!" werd verspreid op alle secundaire scholen.

Artikel gepubliceerd in: 07/2007

**Lees meer**

Diversiteit maakt vrouwen onzichtbaar

Op een symposium georganiseerd op 6 december 2006 door de Raad van de Gelijke Kansen voor Mannen en Vrouwen trokken een aantal experten aan de alarmbel. Het huidige diversiteitsbeleid maakt vrouwen onzichtbaar en dat kan niet langer.

Artikel gepubliceerd in: 02/2007

**Lees meer**

Cyberspace for girls in Nederland

Tijdens het project Cyberspace For Girls in het Noord-Nederlandse Drenthe hebben meisjes gescheiden van jongens computerles gekregen. “Nu weten we net zoveel als de jongens en misschien nog wel wat meer,” aldus één van de deelnemende meisjes.

Artikel gepubliceerd in: 09/2006

**Lees meer**

Moderne ouders zijn e-ouders

Deze zomer werd voor de derde keer de e-mama en e-papa prijsuitgereikt. Tom De Beleyr en Annick Schrauwen zijn de winnaars, want hun levens, privé en werk, zijn helemaal “e”.

Artikel gepubliceerd in: 09/2006

**Lees meer**

Juliette, Ginette en het spiegeleffect

Voor de overheid lijkt geen inspanning te veel om de Belgen op het internet te krijgen. Vorig jaar bracht het FedICT de campagne (met televisiespotje, website en brochure) ’Ginette’, dit jaar de internet-informatiecampagne ’Juliette, koningin van het net’, gerealiseerd door het Waals Agentschap voor Telecommunicatie (AWT). ADA zette beide campagnes en vrouwelijke hoofdrolspelers voor de spiegel en vergeleek het effect. In welke mate richten ze zich tot de burger, dan wel tot de consument?

Artikel gepubliceerd in: 06/2006

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium