ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 

In dezelfde rubriek:

Agoria wil JOUW mening kennen over technologie, industrie en werk.

 
Click hier om de rubriek af te drukken

Nieuwe woorden en technologiëen

PubliActie lexicon online!

Na een 3-fasig actieplan werd op 7 november het PubliActie lexicon voor nieuwe woorden en technologieën bijeengeprint.

Het PubliActie lexicon voor nieuwe woorden en technologiëen is een verklarende woordenlijst van neologismen en betekenissen die dringend op zoek zijn naar een woord.

In drie fases gingen we op zoek naar woorden en definities die verband houden met toestanden, acties, gevoelens, etc. die we dagelijks gewaarworden als gevolg van de digitale ontwikkelingen.

Na een brainstormfase met de Explore groep van Ada in Atel, een sprokkelfase op de Boekenbeurs en op Integrated2007, hielden we op 7 november een PrintParty.

- Download het lexicon en bewonder het resultaat!

Ondersteund door
Ada (vrouwen en nieuwe technologieën), bolwerK, Constant vzw, Sfumato en Unfold.

- www.ooooo.be/publiactie
- www.ada-online.be
- Mail ons voor meer informatie info@ooooo.be

ADA | Atel vzw
Het ADA netwerk wordt geleid door vier Belgische organisaties die actief zijn in het opleiden van vrouwen in informatica. Door middel van onderzoek, sensibilisering en opleidingen wil ADA de deelname van vrouwen aan de nieuwe technologieën zichtbaar maken en vergroten.
www.ada-online.be
www.atel.be

bolwerK
bolwerK is een non-exclusief en temporele constellatie die sinds 1998 lokale en internationale projecten initieert, cureert, mediëert en faciliteert. Het ’open’ netwerk is de basis voor samenwerking en het aansporen van interne en externe groepsdynamieken rond sociaal relevante kwesties en het voeden van de gemeenschappelijkheid.
www.ooooo.be

Constantvzw
Constant is een non-profit organisatie die sinds 1997 gevestigd is in Brussel en werkzaam is op het gebied van feminisme, kunst, copyright alternatieven en werken via netwerken. Constant ontwikkelt projecten die zich door middel van radio, elektronische muziek en database projecten bewegen tussen culturele activiteit en de cultuur van werk.
www.constantvzw.com

Unfold
www.unfold.be

Sfumato
www.sfumato.be

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium