Doel van de cd-rom
visitez le site ADA

Op deze cd-rom willen we komaf maken met de drogredenen die vooral meisjes ervan weerhouden een carrière in de informaticasector te beginnen. We geven een levendige beschrijving van zo’n zestien beroepen, zowel "traditionele" informaticaberoepen als beroepen met een sterk "ICT-karakter". Hoewel onze lijst zeker niet volledig is, willen we met deze cd-rom de sluier oplichten van de waaier aan beroepsmogelijkheden in informatica, een sector die voortdurend in beweging is en waarin voortdurend nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen…

Via interviews en jobfiches maken we komaf met de typische hinderpalen:

  1. We geven een gedetailleerde beschrijving van de inhoud van verschillende informaticajobs, zodat ze niet langer mysterieuze raadsels zijn. We belichten de positieve kanten en de voldoening die deze jobs opleveren, om zo twijfelaars/sters dat laatste duwtje in de rug te geven...
  2. We schuiven ook vrouwelijke rolmodellen naar voren: actieve vrouwen die de stereotypes en de clichés weerleggen. Hiermee willen we jongeren doen afstappen van hun negatieve beeldvorming omtrent de nerd: er zijn wel degelijk vrouwen die van programmeren en techniek houden, en ze zijn er stuk voor stuk trots op "een vrouwelijke informaticus" te zijn.
  3. In onze interviews met vrouwen uit bepaalde beroepen met ICTkarakter blijkt dat informatica ook in de meer traditionele beroepen onvermijdelijk en waardevol is geworden. Ook hier halen vrouwen plezier en zelfzekerheid uit het feit dat ze de nieuwe technologieën beheersen.
  4. We willen de onjuiste ideeën over de werkomstandigheden in de informatica de wereld uit helpen. Getuigenissen van werkende vrouwen tonen aan dat het perfect mogelijk is een privé-leven met een carrière te combineren, en dat overuren - als die er al zijn - absoluut niet verplicht zijn. We benadrukken dat er ook informaticaspecialisten/es zijn buiten de klassieke computerbedrijven: in de overheidsadministratie, in ziekenhuizen, scholen en allerlei vzw’s!
Inleiding
 Waarom vrouwen?
 Vrouwelijke afwezigheid
 Doel van de cd-rom
 Ook voor jongens!
 Gebruikskader
Inhoud van de cd-rom
 Op reis doorheen Informatica
 Wegwijs in IT-beroepen
 Opleidingstraject
 Test & Quiz
Begeleiding online
 Technische hulp
Best view 1027x768