ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 

In dezelfde rubriek:

Beste werkplek ook beste werkplek voor vrouwen?

Christelijke Mutualiteit wil meer vrouwen op IT-afdeling

Ga vaker naar recepties en leer je stem gebruiken

Rol van vrouwen ondergewaardeerd in IT-sector

 
Click hier om de rubriek af te drukken

Seminarie

Inzet van alle talent

Op donderdag 23 februari organiseert Amazone met verscheidene partnerorganisaties een seminarie om bedrijfsleiders, HR-managers en aanverwanten bewust te maken van de voordelen van diversiteit. Het inzetten van alle beschikbare talent leidt tot een win-win situatie voor alle ’partijen’ stelt de uitnodiging, voor zowel vrouwen, mannen als het bedrijfsleven zelf.


Ideeën, instrumenten en een netwerk van collega’s - daaraan heeft elk bedrijf en elke werknemer behoefte volgens Amazone vzw.

Door de vergrijzing is de noodzaak om al het aanwezige talent zo goed mogelijk in te zetten groter dan ooit. Daarnaast verdient het vrouwelijk ondernemerschap meer en betere ondersteuning: in de meeste Europese landen en ook in België zijn er minder vrouwelijke dan mannelijke ondernemers. Bedrijven gerund door vrouwen zijn bovendien meestal klein en groeien minder snel.

Voor 23 februari is een programma samengesteld van 9 workshops verdeeld over 3 tijdsblokken. Sprekers zijn onder meer Veerle Draulans van de KU Leuven, Hedwige Nuyens van het boek "Waarom vrouwen geen baas worden", Christel Verschaeren van IBM, Annie Cornet van Ulg en Christine Van Nuffel van CEZOV-Markant.

Met name de focus op vrouwelijk ondernemerschap klinkt vernieuwend en fris. In de middagworkshop "Nieuwe businessmodellen: wat zijn de bijdragen van vrouwen" laten vertegenwoordigers van Electrabel, Belgacom, Business & Society en SBL Pour La Solidarité daar hun licht over schijnen. Verder kunnen ondernemers, opleidingsaanbieders en begeleiders van professionele loopbanen uitgebreid kennis maken met de instrumenten en voorzieningen die de start en de groei ondersteunen van een onderneming die kiest voor evenwicht tussen werk en privé.

M.K.
februari 2006


- Waar: Auditorium KBC, Havenlaan 2, 1080 Brussel
- Wanneer: 23 februari 2006 van 9:00 tot 17:45
- Organisatie: Amazone vzw ism Markant vzw, NeHRa, PMC, SOFIA expertisecentrum vrouw en management, VOKA Mechelen, HR Square en het Vlaams ESF agentschap
- Inschrijving noodzakelijk.
- Kosten € 125
- meer info: www.amazone.be

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium