ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Mentorship "Pimp IT up!"

Ada laat vrouwelijke laatstejaars secundair onderwijs een dag meelopen met een informaticus. Na "pimp IT up!" zijn meisjes correct geïnformeerd over de huidige informaticaberoepen. Vooroordelen ten aanzien van het beroep worden doorprikt en stereotypen onderuit gehaald.

Stereotypen doorprikt
Een bezoekje aan het informaticabedrijf Cronos in Edegem volstond voor de laatstejaars van het Sint Annacollege uit Antwerpen om een aantal vastgeroeste stereotypen over het informaticaberoep te doorprikken.

"We dachten dat het een bende nerds ging zijn, maar dat blijkt niet te zijn. We hebben met heel veel sympathieke mensen kennis kunnen maken."

"De werksfeer is helemaal anders dan ik me had voorgesteld in zo’n informaticabedrijf. Je zou denken dat iedereen op zijn eigen werkt, maar hier merk ik een zeer losse sfeer en iedereen werkt samen."

Succes van de pilootaflevering

De pilootaflevering van pimp IT up! werd in 2005-2006 door ADA georganiseerd i.s.m. de Karel De Grotehogeschool, met als doelgroep de laatstejaars van de secundaire scholen St.-Annacollege en St. Lodewijk in Antwerpen.

Dankzij de steun van de bedrijven Cronos, BASF Antwerpen, EDS, ING Insurance, Digipoint, Syneton, IBM, Item Solutions, Peopleware, Softskill, Anubex, MSP, VTB/VAB, Axi, Digipolis en SD Workx werd aan 45 vrouwelijke laatstejaars een bezoekdag aangeboden aan een IT-bedrijf of informatica-afdeling.

De pilootaflevering werd door iedereen positief geëvalueerd en kreeg ook de nodige persaandacht, wat de sensibilisering voor de problematiek en het doorprikken van de vooroordelen ten aanzien van het informaticaberoep ten goede kwam.

Draaiboek "Pimp IT up!"

Ada heeft een draaiboek gerealiseerd waarmee organisaties/bedrijven/scholen, als ze dat willen, zelf een volledige “pimp-IT-up!” mentorshipdag kunnen organiseren.

- Bezoek Ada’s webrubriek over het draaiboek
- Download het draaiboek in pdf

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

"Pimp IT up!" dit jaar reeds twintig IT bedrijven bezocht door 115 leerlingen

Wat twee jaar geleden begon als een pilootproject om meisjes (en jongens) warm te maken voor het informaticaberoep, is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot een megaproject. De tweede editie is nog maar net achter de rug of de derde en vierde kondigen zich al aan.

Artikel gepubliceerd in: 02/2007

**Lees meer**

Nog achttien mentor-plaatsen vrij

Op 7 februari 2006 is het voor de laatstejaars van het Sint-Lodewijk en Sint-Annacollege te Antwerpen D-day. Dan lopen niet minder dan 45 meisjes, in het kader van Ada’s mentorship-project Pimp IT up, een dag mee met een inspirerende informaticus m/v. Uw bedrijf doet toch mee?

Artikel gepubliceerd in: 12/2005

**Lees meer**

Antwerpse laatstejaarstudentes secundair onderwijs weldra gementord door oudstudenten informatica

Onder de uitdagende titel "Pimp IT up" organiseren Ada en de Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen (1), i.s.m. de oud-studentenvereniging informatica INFOOS, begin 2006 een IT mentorship-dag. Uitgenodigd zijn: de meisjes van het Sint-Annacollege en Sint Lodewijk uit Antwerpen die in 2006 voor een studiekeuze zullen staan.

Artikel gepubliceerd in: 09/2005

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium