ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  Click hier om de rubriek af te drukken

Verenigingsleven

Zowat over ter wereld houden actiegroepen en verenigingen zich bezig met de relatie tussen vrouwen en ICT. Ada maakte een selectie van enkele projecten en instrumenten.

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

IT is niet voor trezebezen

Begin jaren ‘80 vulden meisjes de helft van de klassen van de opleiding Toegepaste Informatica aan de Hogeschool Gent. Afgelopen academiejaar werd een historisch dieptepunt opgetekend van 2%. Een panelgesprek doet licht schijnen.

Artikel gepubliceerd in: 07/2007

**Lees meer**

Inspirerende verhalen over vrouwen en ICT

Informatie uitwisselen, elkaar steunen, invloed hebben op internationale agenda’s... Wat betekenen zulke woorden eigenlijk in de praktijk en wat heeft het internet er mee te maken? In de film Password: Women maken we kennis met de succesvolle acties van een aantal vrouwenorganisaties uit verschillende werelddelen. De verhalen hebben alvast één ding met elkaar gemeen: ze zijn zeer inspirerend!

Artikel gepubliceerd in: 12/2005

**Lees meer**

Vrouwen en informatica in Centraal- en Oost-Europa

In Oost-Europa waren voor de regimeveranderingen meer vrouwen werkzaam als ingenieur dan in West-Europa. Toch bleven ook in die landen veel traditionele rollenpatronen overeind. Dit werd pas goed merkbaar na de val van de muur toen de werkloosheid onder vrouwen harder toesloeg dan die onder mannen. Genderorganisaties zien ICT als een middel om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen.

Artikel gepubliceerd in: 10/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium