ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  Click hier om de rubriek af te drukken

VN Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS)

Eind 2003 vond in Genève het eerste deel van de VN Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS) plaats. Het tweede deel werd in november 2005 in Tunis afgerond.

Op de WSIS-top proberen regeringen, privé-sector en civiele gemeenschap een gemeenschappelijke visie rond de ’informatiesamenleving’ te formuleren en de ’digitale kloof’ te overbruggen.

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Interview met Heike Jensen, genderlobbyiste op WSIS (volledige versie)

Heike Jensen is lid van de stuurgroep Gender (1) van de VN-wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS). Al vier jaar lang is ze één van de weinige vrouwen die deelnemen aan de internationale politieke besluitvorming rond ICT. In deze vierde en laatste aflevering over WSIS (2) gaat Ada in gesprek met één van de vrouwelijke kopstukken uit de internationale politiek.

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

Vrouwelijke experts nodig want ICT bepaalt overlevingskansen

Heike Jensen is lid van de stuurgroep Gender van de VN-wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS). Al vier jaar lang is deze genderlobbyiste één van de weinige vrouwen die deelneemt aan de internationale politieke besluitvorming rond ICT. In deze vierde en laatste aflevering over de thema’s van WSIS gaat Ada in gesprek met één van de vrouwelijke kopstukken uit de internationale politiek (1).

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

Internetbeheer blijft ondemocratisch

Tijdens de Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS) proberen regeringen, privé-sector en civiele gemeenschap een gemeenschappelijke visie rond de informatiesamenleving te formuleren en de digitale kloof te overbruggen. In deze derde aflevering over de thema’s van WSIS (1) gaat Ada dieper in op het beheer van het Internet.

Artikel gepubliceerd in: 02/2006

**Lees meer**

Vrouwenbewegingen plaatsen gender op de agenda van de informatiesamenleving

Het overbruggen van de wereldwijde digitale kloof is onmogelijk zonder speciale aandacht voor de genderverschillen in de toegang tot, het gebruik van en het beleid rond Informatie- en Communicatietechnologieën. Met deze eis trokken vrouwenbewegingen van over de hele wereld naar het eerste deel van de VN Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS), eind vorig jaar in Genève. Het resultaat was teleurstellend: vele genderaanbevelingen werden niet of slechts gedeeltelijk in de officiële documenten opgenomen. In deze tweede aflevering van onze reeks over WSIS geven we een overzicht van de belangrijkste genderthema’s die in het WSIS proces aan bod komen.

Artikel gepubliceerd in: 06/2004

**Lees meer**

Civiele samenleving misnoegd over WSIS onderhandelingen

Het eerste deel van de VN Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS) vond eind vorig jaar plaats in Genève. Rond de tafel zaten afgevaardigden van regeringen, de privé-sector en de civiele gemeenschap (NGO’s, academici,...). Bedoeling was om een gemeenschappelijke visie te formuleren over de ’informatiesamenleving’. Teveel meningsverschillen zorgden er echter voor dat de civiele samenleving de onderhandelingen vroegtijdig verliet. In deze eerste WSIS-aflevering zetten we voor u de belangrijkste verschillen in visie op een rij.

Artikel gepubliceerd in: 03/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium