ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  Click hier om de rubriek af te drukken

Zaterdagacademies

Mentoraat

Ada wil op verschillende manieren meewerken aan het opbouwen van een ’mentoraat’ voor vrouwen die hun rol in de wereld van de Nieuwe Informatie- en Communicatietechnologieën (NICT) willen (her)definiëren. Onze eerste stap is het opzetten van een netwerk van vrouwen die bereid zijn hun ervaringen met anderen te delen. De ervaring en de getuigenissen van vrouwen die reeds in ICT werken helpt werkzoekende ICT-cursistes immers om een beter zicht te krijgen op hun mogelijkheden en kansen in de ICT-sector. Voor het organiseren van dit mentoraat bevinden de partners van Ada zich in een bevoorrechte positie, want eens aan het werk blijven ex-cursistes de vrouwen ontmoeten met wie ze samen een informatica-opleiding volgden.

De zaterdagacademies

Uit de blijvende ontmoetingen van cursistes en ex-cursistes ontstonden de "zaterdagacademies". In de vorm van kleine conferenties en soms heuse informaticaworkshops - altijd met koffie en croissant - komen ICT-vrouwen op zaterdag samen om zich te bekwamen in een nieuw softwareprogramma of een veelbelovende programmeertaal. Op de zaterdagse ontmoetingen houden vrouwelijke informatici elkaar op de hoogte van de nieuwste ICT-thema’s, zoals bv. de impact van vrije software of van tele-arbeid. Vaak is ook de inhoud van hun werk en de organisatie van arbeid en gezin onderwerp van gesprek.

Heb je zin om deel te nemen aan een zaterdagse workshop of ontmoeting? Heb je suggesties voor een onderwerp? Stuur ons een e-mail!

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Volg een informaticacursus en overwin je computerangst

Het volgen van een informaticacursus vermindert de angst voor computers en geeft vrouwen meer zelfvertrouwen. Dit en nog veel meer blijkt uit het kleinschalige onderzoek dat Ada recentelijk verrichtte onder de deelneemsters van de informatica Senso workshops.

Artikel gepubliceerd in: 12/2006

**Lees meer**

Ontmoeting met het Debian Women Project

Ter gelegenheid van de 6de Fosdem (Free and open source developer’s European meeting) organiseert ADA een ontmoeting met het Debian Women Project op 24 februari te Brussel.

Artikel gepubliceerd in: 02/2006

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium