ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  Click hier om de rubriek af te drukken

De begeleidende brief

Een goede begeleidende brief bestaat uit vier delen :

1. Inleiding

Het begin van je brief hou je best kort. De toon moet aandacht en interesse wekken en moet dus aantrekkelijk, prettig en ter zake zijn. Een persoonlijk tintje en een persoonlijke stijl zijn zeer belangrijk. De kans op antwoord wordt sterk bepaald door de mate waarin je brief je persoonlijkheid weergeeft.

2. Argumentatie

Nu je aandacht en interesse hebt opgewekt, moet de rest van de brief de redenen bevatten die een interview met jou de moeite waard maken. Spreek zeker over je motivatie. Een goede manier om jezelf voor te stellen, is terugkeren naar de woorden uit de advertentie. Gebruik de woorden van je recruteerder. Gebruik eventueel vakjargon.

3. Uitnodiging tot de actie

Vergeet niet dat je cv en begeleidende brief maar één doel hebben: uitgenodigd worden voor een interview. Vooraleer je brief te beëindigen, moet je dus nogmaals het actieve karakter van je initiatief onderstrepen. Bv : "Ik kijk ernaar uit mijn achtergrond en motivatie toe te lichten tijdens een persoonlijk gesprek".

4. Beleefdheidsformule

Sluit je brief krachtig af : positief, maar niet te familiair. Dus ’groetjes’ kan niet, ’met vriendelijke of beleefde groeten’ kan wel.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium