Waarom vrouwen?
visitez le site ADA

Vandaag is informatica niet meer uit ons leven weg te denken. Overal zijn we omringd door computers: in ziekenhuizen, scholen, winkels, op straat en in de lucht. Alles en iedereen wordt vroeg of laat met informatisering geconfronteerd.

Wie vandaag meedoet aan de uitvinding en ontwikkeling van nieuwe technologieŽn, draagt niet alleen bij aan systemen die ons leven veranderen, vergemakkelijken of verrijken, maar maakt ook dingen mogelijk die voordien enkel in science-fiction waren te zien!

Dat de informatica ons leven ingrijpend heeft veranderd is duidelijk, maar als we naar de belangrijkste spelers kijken valt het op dat vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd zijn. In BelgiŽ zijn er minder dan 20% vrouwelijke informatici en in de hogere opleidingen informatica bevinden zich slechts 10% meisjes.

De informatica-revolutie blijkt in hoofdzaak een mannenzaak: vrouwen richten zich veel minder op deze nieuwe arbeidsmarkt. Een oververtegenwoordiging van vrouwen komt uitsluitend voor in sectoren die minder prestigieus zijn en/of slechter betalen...

Inleiding
 Waarom vrouwen?
 Vrouwelijke afwezigheid
 Doel van de cd-rom
 Ook voor jongens!
 Gebruikskader
Inhoud van de cd-rom
 Op reis doorheen Informatica
 Wegwijs in IT-beroepen
 Opleidingstraject
 Test & Quiz
Begeleiding online
 Technische hulp
Best view 1027x768