ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 

In dezelfde rubriek:

Enquête onder cursistes Interface3

ADA start 2004 met elektronische nieuwsbrief

De ’digitale kloof’ in enkele cijfers

Brochure "Waarom zo weinig vrouwen in informaticaberoepen?"

Gratis interactief preventieprogramma

Enquête "Informaticagebruik en opleidingsbehoeften van vrouwen"

Ada aanwezig op Studiedagen Vie Féminine 2005

Link in de Kabel

Wiki in het onderwijs

 
Click hier om de rubriek af te drukken

PubliActie: lexicon voor nieuwe woorden en technologieën

Tussen 7 oktober en 5 november ontvouwt Ada haar drie-fasig PubliActieplan rond technologische neologismen. In een werksessie, op het designcongres en op de boekenbeurs zoekt ze naar definities, sprokkelt ze woorden en houdt ze een Print Party.

Heb jij al eens muisarrest gekregen? Of al eens vastgezeten in een multimediadilemma omdat je wil communiceren maar nog niet weet of je gaat emailen of sms’en?

In de voetsporen van Kiliaan publiceren we een bijzonder lexicon, een verklarende woordenlijst van neologismen en betekenissen die dringend op zoek zijn naar een woord. Meer bepaald gaan we op zoek naar woorden en definities die verband houden met toestanden, acties, gevoelens, etc. die we dagelijks gewaarworden als gevolg van de digitale ontwikkelingen.

Fase 1 ∣ van het PubliActie plan: definities zoeken [22 oktober]
In een eerste fase sprokkelen we die definities tijdens een werksessie met de groep Explore van ADA, ATEL. Explore is een opleiding (binnen het centrum voor beroepsopleidingen Atel) voor socio-professionele inschakeling van vrouwen in ICT beroepen.

Fase 2 ∣ van het PubliActie plan: woorden sprokkelen [2, 3 en 5 november]
Nadien gaan we rond met een mobiele desktop op het designcongres in deSingel, Integrated2007 (2 en 3 november). Een congres dat de raakvlakken tussen ontwerp en andere disciplines aftast. Ook op de boekenbeurs, het epicentrum van het woord zoeken we vrijwilligers om voor de definities een woord te vinden (5 november).

Fase 3 ∣ van het PubliActie plan: Print Party [7 november]
Op de de dag van de Provincie op de boekenbeurs demonstreren we het werkproces van a tot z, van schrijven tot uitgeven. Met vrije software gaan we live lay-outen en printen en binden we ter plaatse ons lexicon in.

Ondersteund door
Ada (vrouwen en nieuwe technologieën), bolwerK, Constant vzw, Sfumato en Unfold.

- www.ooooo.be/publiactie
- www.ada-online.be
- Mail ons voor meer informatie info@ooooo.be

ADA | Atel vzw
Het ADA netwerk wordt geleid door vier Belgische organisaties die actief zijn in het opleiden van vrouwen in informatica. Door middel van onderzoek, sensibilisering en opleidingen wil ADA de deelname van vrouwen aan de nieuwe technologieën zichtbaar maken en vergroten.
www.ada-online.be
www.atel.be

bolwerK
bolwerK is een non-exclusief en temporele constellatie die sinds 1998 lokale en internationale projecten initieert, cureert, mediëert en faciliteert. Het ’open’ netwerk is de basis voor samenwerking en het aansporen van interne en externe groepsdynamieken rond sociaal relevante kwesties en het voeden van de gemeenschappelijkheid.
www.ooooo.be

Constantvzw
Constant is een non-profit organisatie die sinds 1997 gevestigd is in Brussel en werkzaam is op het gebied van feminisme, kunst, copyright alternatieven en werken via netwerken. Constant ontwikkelt projecten die zich door middel van radio, elektronische muziek en database projecten bewegen tussen culturele activiteit en de cultuur van werk.
www.constantvzw.com

Unfold
www.unfold.be

Sfumato
www.sfumato.be

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium