ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Ada’s acties

Mentorship "Pimp IT up!"

Ada laat vrouwelijke laatstejaars secundair onderwijs een dag meelopen met een informaticus.
Lees meer

Digitale Ontmoetingsdagen

Drie dagen van ontmoetingen, debat & forum tussen onderzoeksters, cursistes, activisten en artiesten rond het onderwerp vrouwen en nieuwe technologie. Uitwisseling van kennis en ervaring, een mengelmoes van gender, techniek en methode.
Lees meer

"Explore" opleidingen

Vrouwen die een opleiding willen volgen in nieuwe technologie kunnen voor een eerste oriëntatie terecht bij Explore. Het Explore project helpt beginnende cursistes in hun keuze voor het informaticaberoep en de opleiding die het best bij hen past. Explore biedt de cursistes een overzicht van vrouwelijke kwaliteitsopleidingen in informatica.
Lees meer

Workshops "Cybersoda"

Initiatie in nieuwe technologie voor jonge meisjes.
Lees meer

Opleiding van lesgeefsters

Ada financiert de vorming van vrouwelijke lesgeefsters, want deze treden op als een rolmodel voor cursistes in informatica.
Lees meer

WebProductie & Animatie

ICT-cursistes doen een eerste werkervaring op en helpen scholen en vzw’s voor het maken van een website of het installeren van een netwerk.
Lees meer

Zaterdagacademies

Vrouwen die reeds in IT werken ontmoeten elkaar, volgen een aanvullende opleiding of wisselen informatie uit.
Lees meer

Mascottewedstrijd

Een mascotte die het beeld van de vrouw in de nieuwe technologie moet vervangen. De wedstrijd werd afgesloten op 31 december 2003 en ongeveer 500 personen stemden on-line.
Lees meer

Gratis jobadvertenties

Voor bedrijven met IT-vacatures m/v die hun advertentie even aantrekkelijk maken voor vrouwen als voor mannen.
Lees meer

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Our server, ourselves!

De "Zaterdagschool voor vrije software" is een initiatief van en door vrouwen. Gedurende zes maanden werd gewerkt rond het opzetten van een server. De workshops werden gegeven door lesgeefster verbonden aan het opleidingscentrum Interface3 en vrouwen die actief zijn bij GenderChangers, Grepgrrrls, Collectifs.net, vzw Constant en Bxlug.

Artikel gepubliceerd in: 04/2007

**Lees meer**

Oud traint oud

Gedurende veertien weken gaf Ada informaticales aan een tiental oudere vrouwen om van hen lesgeefsters te maken. Tijdens het Internetfeest op 27 maart 2007 kregen ze hun vuurdoop en moesten ze hun digitale kennis doorgeven aan hun leeftijdsgenoten. Oud traint oud of een schitterende manier om de digitale generatiekloof te helpen dichten.

Artikel gepubliceerd in: 04/2007

**Lees meer**

Meisjes weven digitale lappendeken op Laundry Day

ADA organiseerde tijdens het festival Laundry Day [1] op 2 september 2006 de workshop iPatchwork. Dankzij de steun van verschillende verenigingen en Antwerpse hogescholen weefden een honderdtal meisjes op een videowall een digitale lappendeken en konden zij in een relaxte sfeer met informaticastudenten van gedachten wisselen.

Artikel gepubliceerd in: 09/2006

**Lees meer**

Persbericht : Antwerpen - 16/08/2006 - iPatch work

De organisatie ADA die ijvert voor meer vrouwen in de informatica organiseert tijdens het festivalgebeuren van Laundry Day op 2 september 2006 de workshop iPatchwork. Dankzij de steun van verschillende verenigingen en Antwerpse hogescholen zullen op Laundry Day een honderdtal meisjes op een videowall een digitaal lappendeken weven.

Artikel gepubliceerd in: 08/2006

**Lees meer**

De digitale kloof weer een stukje kleiner

Van 20 tot 27 maart 2006 vond de 6de editie van het de Digitale Week plaats. Dit jaarlijkse, van oorsprong Franstalige feest heeft de bedoeling de digitale kloof te verkleinen, een kritische benadering van internet te ontwikkelen, en internetgebruik te vergroten.

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

Persoonlijke thema’s populairst

Afgelopen mei schreven we op deze website (1) over het toenemende aantal weblogs op het Internet. We vroegen ons af hoeveel vrouwen in België zich daar mee bezig houden en hoe je eigenlijk een weblog maakt. Tegelijkertijd met dat artikel lanceerde Ada haar eigen Adaology, een weblog- heel simpel - over weblogs. In dit artikel kijken we terug op onze bevindingen.

Artikel gepubliceerd in: 12/2005

**Lees meer**

Vrouwelijke politici scholen zich bij

Atel, het informatica-opleidingscentrum in Antwerpen en partner in het Ada-project, zal eind dit jaar niet minder dan veertig vrouwelijk politici over de vloer hebben gekregen voor een informatica-opleiding. Verspreid over een aantal weken volgen deze Antwerpse politicae cursussen Word, Excel, HTML, Access en Outlook. Een tiental onder hen hebben ondertussen de cursussen voor beginners afgewerkt. Ada peilde naar het waarom van hun inschrijving en noteerde enkele merkwaardige ervaringen.

Artikel gepubliceerd in: 11/2005

**Lees meer**

Wat leerkrachten denken over meisjes en informatica

Op de Vlaamse Onderwijsdagen (VLOD) te Gent afgelopen jaar bevroeg Ada een dertigtal leerkrachten secundair en hoger onderwijs over vrouwen en informatica. Er werd zowel gepolst naar hun persoonlijke attitude als naar die van hun school.

Artikel gepubliceerd in: 09/2005

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium