ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 

In dezelfde rubriek:

Cybersoda en ADA’s educatieve ICT-spelletjes nu ook online

Cybersoda Live-CD weldra beschikbaar

Ada’s pedagogische koffertje in primeur op CST

Pedagogische koffertje Cybersoda met knipoog naar meisjes

Terug naar school met Cybersoda

 
Click hier om de rubriek af te drukken

Cybersoda Hardware

Lezersbrief

Cybersoda Hardware: "De leerlingen vonden de associatiespelletjes en het verbinden van de juiste cijfers en letters geweldig."

Van: Katrien Theunis
Verzonden: zaterdag 14 januari 2006
Aan: info@ada-online.org
CC: redactie@ada-online.org
Onderwerp: ADA online op onze website

Geachte,

Ik zal ons eerst even voorstellen. Wij zijn Tim en Katrien en zitten in het laatste jaar lerarenopleiding Handel - Burotica - Informatica. Vorig jaar waren wij te gast op de CST-beurs waar we kennis maakten met ADA en de hardwareklassen.

Dit jaar kregen wij de opdracht om binnen het vak Burotica een project uit te werken dat te maken heeft met ons opleidingsonderdeel. Tim en ik kozen voor hardware. We hebben een site uitgewerkt die de nieuwe www.sip.be/hardware zou moeten worden. Sip is al lang niet meer geupdate en daarom hebben wij voor het onderwijs een nieuwe site gemaakt www.hardwareklas.be).

Waarom willen wij ADA in ons project?

Aan onze site is ook een leerkrachtengedeelte verbonden.

Ik heb dit jaar de eer gehad om mijn eerste hardwareles te geven in het eerste jaar secundair onderwijs. Hievoor heb ik gebruik gemaakt van de informatie van ADA op de Cybersoda Hardware CD. De leerlingen vonden de associatiespelletjes en het verbinden van de juiste cijfers en letters geweldig. Hierdoor kon ik de klas ook in twee groepen verdelen. Eén groep maakte die oefening terwijl de andere groep aan de pc kwam om naar de uitleg te luisteren.

De docent was laaiend enthousiast omdat hij nog nooit zo’n boeiende les hardware gezien had waarin de leerlingen ook zo gemotiveerd waren. Het is hoog tijd dat het saaie rond hardware doorbroken wordt.

Daarom zouden wij graag in ons leerkrachtengedeelte verwijzen naar en werken met ADA.

Het zou zonde zijn dat wij dit allemaal moeten gaan namaken terwijl het originele goed is. Ook voor jullie is dit een verdere bekendheid in de lerarenwereld.

Hopelijk krijgen wij de eer en het genoegen dit te mogen gebruiken?

Hopend op een spoedig antwoord.

Katrien Theunis
3 HB-Inf

Bezoek onze site: www.hardwareklas.be


Van: Corine Van Hellemont (ADA - Vrouwen in IT)
Verzonden: maandag 16 januari
Aan: ’Katrien Theunis’
Onderwerp: RE: ADA online op onze website

Beste Katrien en Tim,

Waauw, tof dat jullie met onze CD Cybersoda Hardware al aan de slag zijn. Dat zullen de mensen (hoofdzakelijk vrouwen) die de CD hebben ontwikkeld zeker graag horen.

Maar het grote nieuws is wel dat binnen hier en twee maanden ook de andere Cybersoda modules klaar zullen zijn (Internet, programmeren, websites bouwen, beeldbewerking en e-verslaggeving). Dit alles verzameld op één enkele CD. Lancering voorzien op de eerstkomende CST-beurs (Computers op School & Thuis) van 14 tot 16 maart (zie www.cst.be). De Franse versie van de Live CD is ondertussen al volledig klaar, www.ada-online.be/cybersoda) (...)

Maar om concreet op jullie vraag te antwoorden. Ja, alles wat Ada produceert mag vrij worden gebruikt, zolang je Ada en/of de cybersoda website telkens als bron maar blijft vermelden. De enige uitzondering erop zijn de afbeeldingen.

Zie bepaling hieronder:

ILLUSTRATIES

Pedagogisch materiaal:
creative commons - Naamsvermelding, niet commercieel - gelijkdelen 2.0
Technisch materiaal (vrije software en handleidingen): vrij te gebruiken, te kopiëren, te wijzigen en te verspreiden. De gebruikte afbeeldingen in de oefeningen blijven het bezit van hun oorspronkelijke makers.
Foto’s van deelneemsters uit de verschillende workshops mogen onder geen enkele voorwaarde in een andere context gebruikt worden.

En toevallig of niet, gisteren heeft mijn jongste zoon van 12 jullie website nog bezocht, op zoek naar informatie over de geschiedenis van de PC voor een spreekbeurt over spelcomputers. Om maar te zeggen dat het opzet van jullie site zijn nut heeft...

Groetjes,
Corine

++++++++++++++

Corine Van Hellemont
ADA - Nieuwsbrief "Vrouwen in IT"
Hoofdredactie
www.ada-online.be

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium