ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Cyberneticae

Geluidsartiestes

HTMLles
"Radio is veel meer dan apparatuur om nieuws of muziek uit te zenden: radio kan ook interageren met iets wat live gebeurt en je kan radio mixen met andere analoge geluiden, zoals een zingend koor."

interview

Video-activistes

Candida grrls
"Via video kreeg onze passie voor technologie ook een diepere betekenis: de camera registreert de werkelijkheid niet alleen, maar kan die ook veranderen."

interview

Langrrl

Elke Vanvoorden
"Ik heb veel op eigen houtje geleerd door te proberen en te experimenteren. HTML bijvoorbeeld door de achterliggende codes te bestuderen en te kijken welke effecten sommige codes hadden. Op die manier heb ik mijn eigen website opgebouwd."

interview

Net.artiestes

Vrouwen in net.art
Net.art of netkunst is een digitale kunststroming die heel wat vrouwelijke artiesten aanzet tot het experimenteren met de esthetische en interactieve mogelijkheden van het internetmedium. Aan de hand van het werk van enkelen onder hen leiden we u binnen in deze fascinerende wereld van hypertext poëzie, ascii-art, on-line participatie, browseringrepen, interactieve beeld-en-geluid verhalen, culturele ’hacking’, films in Flash, ’games’,...

lees meer

Cyberfeministes

Nat Muller, Diana McCarty & Betty (SexyShock)
Cyberfeminisme is feminisme. Niet het persoonlijke maar je computer is politiek. Aan de orde is het eigenhandig controleren van nieuwe technologie en het bevechten van onvermijdelijke stereotypes die via applicaties het nieuwe digitale tijdperk binnensluipen. Ada knoopte een gesprek aan met drie internationale collega’s.

lees meer

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium