ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Op de werkplek

Wat betekent de evolutie van de informatietechnologie voor de plaats van vrouwen op de arbeidsmarkt? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal acties en analyses van bedrijven en syndicalisten m/v.

IBM: European Women Leadership Council

"De informatisering van alle activiteitsdomeinen is een onomkeerbaar proces en dus moeten we vrouwen aanmoedigen zich te lanceren in de nieuwe technologieën" aldus Mevr. Schouten, Corporate Public Relation Manager van IBM in België.
IBM richtte een "European Women Leadership Council" op en organiseerde tal van workshops die zowel bij de vrouwen zelf als bij de managers tot een mentaliteitsverandering moesten leiden. "Flexibele uren, deeltijds werken en telewerken zijn ideale maatregelen om werk en gezin te verzoenen, maar vrouwen moeten zich ook meer inzetten voor hun carrière en hun carrièrewensen ook beter formuleren" aldus IBM.
European Women Leadership Council

Lees meer:
- Interview met Mevr. Schouten, Corporate Public Relation Manager IBM

Beste werkplek ook beste werkplek voor vrouwen?

Sinds 2003 publiceert het HRM Centrum van de Vlerick Management School i.s.m. het Great Place to Work® Institute Europe een lijst van Beste Belgische Werkgevers. Bedrijven die een goed beleid voeren rond diversiteit, man/vrouw gelijkheid en levenslang leren ontvangen hiervoor een speciale prijs.
Great Place to Work®

Natuurlijk hoopt iedereen in zo’n ’best workplace’ te werken. Maar is de beste werkplek ook een beste werkplek voor vrouwen?
Op de Digitale Ontmoetingsdagen 2004 was Best Work Place m/v een debat tussen Brussel en Antwerpen van bijna een volledige dag. Het debat bestond uit drie delen: arbeidsomstandigheden, welzijn op het werk en vorming.

Lees het verslag:
- Beste werkplek ook beste werkplek voor vrouwen?

Christelijke Mutualiteit wil meer vrouwen op IT-afdeling

Met het beeld van een jonge vrouwelijke IT’er en de slogan "En waarom zou jij bij ons niet mee IT-geschiedenis schrijven?" voerde de Christelijke Mutualiteit vorig jaar een meer dan opmerkelijke advertentiecampagne. Een campagne die in Vlaanderen niet alleen in de prijzen viel maar ook op Ada verdiend tweede werd in de categorie "Welke vrouw verkiest u als collega".
IT binnen de CM

Lees meer:
- Een gesprek met CM’s IT Human Resources verantwoordelijke Annemie Germonpré
- Ada’s virtuele stembus "Het vrouwbeeld in de informaticapers"

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Rol van vrouwen ondergewaardeerd in IT-sector

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner is het mannelijk universum van de IT-sector slecht voor de toekomst van deze bedrijven. "De complementariteit van man en vrouw is in een veranderende businessomgeving essentieel om tot succes te komen", zo klinkt het.

Artikel gepubliceerd in: 12/2006

**Lees meer**

Inzet van alle talent

Op donderdag 23 februari organiseert Amazone met verscheidene partnerorganisaties een seminarie om bedrijfsleiders, HR-managers en aanverwanten bewust te maken van de voordelen van diversiteit. Het inzetten van alle beschikbare talent leidt tot een win-win situatie voor alle ’partijen’ stelt de uitnodiging, voor zowel vrouwen, mannen als het bedrijfsleven zelf.

Artikel gepubliceerd in: 02/2006

**Lees meer**

Ga vaker naar recepties en leer je stem gebruiken

Op 15 december vond het debat "Vrouwen in ICT 2005" (1) plaats. Gastspreker was Hedwige Nuyens, auteur van het boek ’Waarom vrouwen geen baas worden’. Tijdens het debat legden vertegenwoordigers van enkele ICT-bedrijven uit wat hun diversiteitsbeleid juist inhoudt.

Artikel gepubliceerd in: 02/2006

**Lees meer**

Christelijke Mutualiteit wil meer vrouwen op IT-afdeling

"En waarom zou jij bij ons niet mee IT-geschiedenis schrijven?" luidde vorig jaar de advertentieslogan van de Christelijke Mutualiteit. Op zich niets bijzonders aan, was het niet dat de advertentie de indruk wekt zich vooral tot vrouwen te richtten. Voor ADA reden genoeg om met CM’s IT Human Resources verantwoordelijke Annemie Germonpré af te spreken en te peilen naar de ware reden van deze toch wel zeer opmerkelijke campagne.

Artikel gepubliceerd in: 02/2005

**Lees meer**

Beste werkplek ook beste werkplek voor vrouwen?

Deeltijds werken, telewerken en flexibele uren zijn niet voor iedereen dé oplossing voor meer arbeidstevredenheid en een betere combinatie van arbeid en privé-leven. Vooral lager geschoolde vrouwen blijken eerder slachtoffer dan begunstigde van deze ’vrouwvriendelijke’ maatregelen. Bovendien zijn vrouwen vaak ondervertegenwoordigd in opleidingsprogramma’s voor sociale promotie. Dit en nog veel meer vernamen we op ADA’s rondetafelconferentie "Best Work Place = women’s Best Work Place". Een conferentie tussen de deelneemsters aan de Digitale Ontmoetingsdagen en vertegenwoordigsters van vakbonden, bedrijfsleven, onderzoekscentra en overheid.

Artikel gepubliceerd in: 03/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium