ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 
  cliquez ici por imprimer la rubrique

Gratis jobadvertenties

Voor bedrijven met IT-vacatures m/v die hun advertentie even aantrekkelijk maken voor vrouwen als voor mannen.

Een IT-vacature even aantrekkelijk maken voor vrouwen als voor mannen, het kan. IT-jobadvertenties in kranten en tijdschriften richten zich altijd tot m/v, want zo zijn ze dat gelukkig bij wet verplicht. Gelukkig zijn de bedrijven die tegen betaling een jobadvertentie plaatsen ook vrij de inhoud van de advertentie zelf te bepalen!

Alleen beseffen lang niet alle bedrijven dat de opsomming van de gevraagde vaardigheden voor de openstaande betrekking, samen met de gebruikte illustratie en de vermelde bedrijfsvoordelen, invloed kan hebben op het geslacht van de uiteindelijke sollicitanten. Veel vrouwen overschatten bijvoorbeeld de vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van een ICT-job, zeker indien de technische vereisten niet gespecificeerd zijn in de vacatureberichten.

Uw jobadvertentie gratis op de Ada site
Om bedrijven te helpen alle potentiële, dus inclusief de vrouwelijke, sollicitanten te bereiken, stelt Ada zes tips voor:

1. Aanspreekvorm
Twee strategieën zijn mogelijk. Of u kiest uitsluitend voor de tweede persoon enkelvoud zoals in “Je hebt twee jaar ervaring” of u duidt de personen die u zoekt consequent aan met de woorden vrouwen en mannen (bij voorkeur in die volgorde, al was het maar om af te wijken van de norm) zoals in “Wij zoeken getalenteerde vrouwen en mannen”.
2. Met een foto?
Voor de reguliere advertentiemarkt geldt: als de jobadvertentie een foto bevat, zorg dan dat er zowel een vrouw als een man op de foto staat. Voor deze actie heet Ada in het bijzonder jobadvertenties welkom met een foto van een bij uw bedrijf werkzame vrouw! Het citeren van een uitspraak van deze vrouw kan wonderen doen.
3. Omschrijven van kennis en skills
Specificeer de kennis en skills die kandidaten moeten beheersen voor een bepaalde functie. Schrijf bijvoorbeeld niet “Ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van complexe internet- en intranetapplicaties vereist” wanneer u met een specifiek pakket werkt. Schrijf dan “Kennis van HTML, Dreamweaver en Frontpage vereist”.
4. Een levenlang leren
U stelt geen onrealistische eisen aan potentiële kandidaten. Stel daarom de job niet zwaarder voor dan ze is. Beschrijf de functie zo nauwkeurig en realistisch mogelijk. Vermeld bijvoorbeeld dat bijleren on-the-job gewaardeerd wordt en de normale gang van zaken is.
5. Meer dan technische kennis
Zorg dat in de opsomming van de gevraagde vaardigheden niet alleen de nadruk ligt op technische kennis, maar ook op kwaliteiten als communicatievaardigheden, teamgeest, en sociale vaardigheden.
6. Een bedrijf van deze tijd
Som de voordelen op die uw bedrijf te bieden heeft om werk en privé beter op elkaar af te stemmen, zoals glijdende uren, telewerk, deeltijd arbeid of een vierdaagse werkweek, kinderopvang, een was- en strijkdienst,... en natuurlijk een goed salaris!


Publiceer hier uw werkaanbiedingen en vervrouwelijk uw informatica-team!

Kunt u ons een jobadvertentie bezorgen? Stuur dan vandaag nog een mailtje naar redactie@ada-online.be

Wij publiceren met plezier uw vernieuwende advertentie gratis en voor niets op deze website, in de hoop dat u deze formule ook bij het plaatsen van al uw toekomstige IT-jobadvertentie in kranten en tijdschriften succesvol weet toe te passen.

Indien uw jobadvertentie ons minstens een week voor publicatie van de Ada Nieuwsbrief bereikt, wordt uw advertentie eveneens kosteloos opgenomen in de mailing.


Jobaanbiedingen

Talent Planet zoekt Analyst-Programmer

Talent Planet bemant ICT-projecten en –services voor verschillende topbedrijven uit oa. de ICT-, consultancy-, bank- en industriële sector. Momenteel zoekt Talent Planet een Analyst-Programmer.

CTG zoekt dringend Test Engineers

CTG België, de marktleider in Testing, is voor de invulling van verschillende projecten op zoek naar Test Engineers.

- Lees de hele advertentie
- Lees Ada’s interview met Ferdi Claes, HR Director CTG

Cisco: Recruiting NOW!

Recruiting NOW! - Talented female and male graduates to work as Cisco Customer Support Engineers at Cisco TAC, Brussels

- Lees de hele advertentie

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium