ADA : Femmes et nouvelles technologies  - Femmes et  IT - Femmes et TIC
 

zoek

Newsletter

 
 

In dezelfde rubriek:

Informatica-attitude van ICT-salonbezoekers

Ada present op Vrouwendag 2004 in Hasselt

Ada op Vrouwendag te Antwerpen

Dag van de Vrouw en de Technologische Industrie

Studiedag "Vrouwen en nieuwe technologieën"

Ada present op Sophia Colloquium

Brussel in vrouwenhanden

Congres "Women in ICT 2005"

ICT & Onderwijs in Flanders Expo

 
Click hier om de rubriek af te drukken

ADA op de "Printemps des Sciences"

Informatica tussen andere wetenschappen

Het ADA Netwerk trok in de week van 13 tot 17 maart 2006 naar de ULB (de Franstalige Vrije Universiteit Brussel) voor de "Printemps des Sciences" en liet zien dat informaticawetenschap tof is.

In de eerste lenteweek van dit jaar vond de "Printemps des Sciences" plaats. Een week die jaarlijks wordt georganiseerd door de Franstalige universiteiten van ons land om wetenschap te promoten bij leerlingen van het basis- en secundair onderwijs. Er waren workshops, seminaries en conferenties. Dit alles met één doel: de kinderen laten zien dat wetenschap tof is.

Het ADA Netwerk organiseerde een reeks Cybersoda informaticaworkshops. Op het programma stond : hardware en programmeren in HTML. In totaal deden 224 leerlingen van heel verschillende achtergronden, tussen 10 en 17 jaar mee aan de activiteiten van ADA.

Meisjes en jongens konden met behulp van schroevendraaiers de binnenkant van een PC ontdekken. Ze konden hun eerste interactieve webpagina’s maken onder het toeziend oog van oud-stagiaires van Interface 3. Deze vrouwen hebben een opleiding gevolgd in de informatica en leerden nu de aanwezige kinderen en jongeren de geheimen van de computer. Ze hebben hun ook laten zien dat de informaticasector niet alleen voor mannen is…

De week is zeer leerzaam geweest voor de kinderen, de jongeren en hun docenten. Het ADA team was blij om het enthousiasme van de meisjes (en de jongens) te zien tijdens de Cybersoda-activiteiten, evenals de interesse van de leerkrachten voor het pedagogisch materiaal (1).

E.S.
maart 2006

 

Noten & links
(1) Lees Ada’s artikel over de Cybersoda CD-rom

^Paginatop^

Forum de l'article

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium