ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Grrrls stories Studentes & Cursistes

Interview met Carmen, cursiste bij Interface3

Waarom koos je voor een informaticaopleiding?
Omdat deze opleiding mijn kansen op de arbeidsmarkt enorm vergroot.

Wat wist je over informatica voor je aan de opleiding begon?
Ik had nooit echt toegang tot een computer, dus veel wist ik er niet van. En omdat ik geen toegang had, had ik de indruk dat ik nooit zou worden toegelaten tot dit werk.

Hoe kijk je aan tegen techniek?
Ik hou evenveel van hardware als van software. Thuis ben ik de handigste als het gaat om technische zaken. Mijn echtgenoot vindt dat ik denk als een ingenieur.

Wat spreekt je zo aan in informatica?
In het begin heeft het me veel moeite gekost omdat ik nog minder basis had dan de anderen. Ik kende zelfs geen Word. Maar dankzij de aanmoedigingen van de anderen, heb ik hard gewerkt en ben ik er uiteindelijk toch gekomen. Het is in feite al doende dat ik me realiseerde dat ik het eigenlijk graag deed. Nieuwsgierigheid heeft hierbij een grote rol gespeeld. Ik experimenteer graag, probeer graag dingen uit en vind graag oplossingen. Ik haat het als ik de oplossing van een probleem niet kan vinden.

Hoe kijk je nu aan tegen informatica?
Wat ik aan informatica zo leuk vind, is de snelheid van informatie, de snelheid waarmee men berichten kan versturen en de snelheid van berekeningen. Ook de verschillende dingen die men op het vlak van boekhouden kan doen, de websites die men kan ontwerpen, de efficiŽnte kant in feite !

Wat zijn volgens jou de redenen waarom meer vrouwen zich op informatica zouden moeten toeleggen?
Vrouwen die informatica zouden willen studeren? Ik zou ze aanmoedigen! Ze moeten zich bewust worden van hun mogelijkheden en ik kan hen geruststellen : informatica kan je zelfvertrouwen geven!

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium