ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŰn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franšais ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada Ada was erbij

Vlaamse Onderwijsdagen (VLOD)

ICT & Onderwijs in Flanders Expo

Kom van maandag 5 t/m donderdag 8 maart 2007 naar Flanders Expo en geniet mee van de nieuwigheden op het vlak van ICT en onderwijs. Ada zal er zijn, u toch ook?

De Vlaamse Onderwijsdagen (VLOD) zijn een initiatief van Flanders Expo en CST (Computers op School en Thuis) en duurt vier dagen van maandag 5 t/m donderdag 8 maart 2007.

De onderwijsdagen richten zich tot leerkrachten, directies, inspecties, begeleiders en ICT-co÷rdinatoren van kleuter- tot hoger onderwijs van alle netten. Professionals kunnen er kennis maken met de allerlaatste ontwikkelingen en nieuwigheden voor het onderwijs, zowel op het vlak van leermateriaal en diensten als op het vlak van informatica in onderwijsverband en educatieve software thuis.

Dat Ada op deze Onderwijsdagen niet ontbreekt, spreekt voor zich. Tijdens een parallelsessie zal Ada toelichting geven bij haar recent ontwikkelde instrumenten, zoals de inmiddels volledig afgewerkte Cybersoda CD-rom om kinderen, en in het bijzonder meisjes, van 9 tot 15 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met informatica.

Verder zal er ook worden stilgestaan bij de brochure “Cherchez la Fille!” en tekst en uitleg worden gegeven over waarom voor meisjes de toegang tot informatica veel moeilijker verloopt dan bij jongens. Ook de cd-rom “Wegwijs in de informatica” om leerlingen uit het secundair onderwijs wegwijs te maken in de verschillende informaticaberoepen, zal uitgebreid worden toegelicht (1).

U komt toch ook? Voor meer info over de parallelsessies, de exposantenlijst en de inschrijvingsmodaliteiten, zie www.vlod.be

Corine Van Hellemont
februari 2007

Noten & links
(1) Lees meer in Ada’s rubriek Ada’s instrumenten

^Paginatop^

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium