ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Beroepen & opleidingen IT-opleidingen OriŽntatie

IGGI of de computer als springplank naar werk

Op 9 december 2004 maakten tijdens een colloquium in de Katholieke Hogeschool Kempen in Geel, een honderdtal aanwezigen de balans op van een tiendaagse opleiding voor vrouwen.

Onder het moto "Sta sterk, gebruik de computer en het internet als springplank naar werk", stelde iGGI (Informatie Gelijke Kansen) een basiseducatiepakket hardware en software samen. Niet minder dan 127 werkzoekende vrouwen uit de omgeving van Geel en Turnhout en ingeschreven bij de VDAB volgden in de loop van 2003 en 2004 de cursus. Vrouwen werden er geleerd hoe de computer werkt, hoe op het Internet gericht kan worden gezocht, hoe efficiŽnt ge-emaild kan worden, de tekstverwerker gebruikt en last but not least een persoonlijke website gemaakt. De balans was onverhoopt positief, aldus de getuigenissen van de organisatoren, enkele docenten en cursisten.

Het iGGi concept is ondertussen beschikbaar onder licentie. De licentie bevat naast de cursus en de doe-boeken, o.a. ook een module cursusadministratie, de benodigde websiteruimte en de opleidingscursus voor docenten.

Meer info: http://www.iggi.be

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium