ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada Ada was erbij

Confêttia

Brussel in vrouwenhanden

Op 16 oktober 2005 is de Kunstberg te Brussel in vrouwenhanden. Vier vrouwenorganisaties houden er Confêttia Festival. Ada is er klaar voor. En U?

Dit jaar geen Vlaamse Vrouwendag in november, wel een tweetalige met internationale allures, en een maandje eerder. Omdat dit jaar de Nederlandstalige Vrouwenraad en de Conseil des Femmes Francophones de Belgique (1) hun honderste verjaardag vieren, sloegen deze twee organisaties, het Vrouwen Overlegkomitee (VOK) en de Wereldvrouwenmars (WVM) de vrouwenhanden in elkaar. Op zondag 16 oktober bouwen ze één groot feest op de Kunstberg te Brussel (2).


Op het feestmenu in het Paleis voor Schone Kunsten, de Ravensteingallerij en de Koninklijke Bibliotheek staan tal van activiteiten, zoals debatten, workshops, informatiestands, films, concerten, tentoonstellingen, enz. De rode draad doorheen het ganse programma is ’solidariteit’. De datum van zondag 16 oktober werd immers niet zomaar geprikt. Uitgerekend op die dag wordt in meerdere steden in de wereld de Wereldvrouwenmars (3) in beweging gezet. In Brussel gebeurt dit om 15 uur.

En waar vind u Ada ? Op 16 oktober kan u de ganse dag op de Ada-stand terecht in de Ravensteingallerij. En wie zin heeft om letterlijk de handen uit de mouwen te steken, niet voor een zoveelste bureauticacursus, een cursus e-mailen of chatten, mist die dag in het Paleis voor Schone Kunsten de Ada-workshop niet, "De PC binnen zonder kloppen". Van 11 tot 16 uur helpt Ada iedereen die nog nooit eerder een harde schijf, een intern geheugen, een cd-station, een uitbreidingskaart, enz. van dichtbij heeft gezien, laat staan ooit zo’n ding heeft durven aanraken, de PC letterlijk binnen zonder kloppen. Echt, een computer vanbinnen heeft niets mysterieus. Kom het gewoon eens zelf ondervinden!

De PC binnen zonder kloppen

Geen gewone computerles, geen brieven typen, chatten of e-mails sturen. Steek je handen uit de mouwen en neem de pc vast. Kabels, scherm, toetsenbord en muis aansluiten. De pc openschroeven. De pc uitbreiden met extra kaarten, geheugen of een harde schijf.

Heb je zin om de binnenkant van de pc te leren kennen, kom naar onze Ada-workshop.

ADA op Confêttia
Open van 11u tot 16u.

Anne-Laure Buisson

Links
(1) http://www.vrouwenraad.be/
http://www.cffb.be/
(2) Confêttia wordt georganiseerd van 11 tot 20 uur. Meer info: http://www.confettia.be
(3) http://www.wereldvrouwenmars.be/

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium