ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada Ada was erbij

Als een vis in het water

Congres "Women in ICT 2005"

Op 15 december gaat de tweede editie van start van "Women in ICT". Bedoeling is via tal van interventies te achterhalen waarom vrouwen, hoewel 100% ICT-compatibel, nog altijd in veel mindere mate de weg vinden naar een ICT-functie dan mannen, en wat daaraan kan worden gedaan.

Als het neerkomt op het dagelijks invullen van een ICT-functie, dan voelen vrouwen zich als een vis in het water. Getuige hiervan de vele getuigenissen van vrouwelijke IT’ers die Ada bij elkaar sprokkelde op haar website (1).

Hoe komt het dan dat vrouwen nog altijd minder makkelijker de weg vinden naar een ICT-functie dan mannen? Zou het kunnen dat de weg naar de ICT-vijver voor vrouwen iets moeilijker ligt dan voor mannen? De weg voor vrouwen iets grilliger is, iets minder vanzelfsprekend en stereotiep dan het dit is voor mannen?

Hoe komt het dat vrouwen nog steeds zeer moeilijk doorstoten naar topfuncties in de IT-sector? Hebben bedrijven geen oog voor hun kwaliteiten of zetten de vrouwen zichzelf niet voldoende op de voorgrond?

Wie er het fijne van wil weten, mist het congres "Vrouwen in ICT 2005" (2) zeker niet, met op het programma onder andere Financieel Directeur Hedwige Nuyens van de KU Leuven, manager van het jaar 1999 en auteur van het boek "Waarom vrouwen geen baas worden"; het business theater van Ada "Like a fish in the water" onder leiding van Walter Degroote van "le Male du Siècle" en een groot debat over vrouwen en ICT, over hun carrières, hun netwerken, hun flexibiliteit, hun leiderschap, en nog veel meer. Deelnemers aan het debat zijn onder andere IBM, HP en Ada. Data News zal het debat modereren. Voor iedere congresdeelnemer m/v is een gratis kalender 2006 voorzien.

Tijd en plaats:

15 december 2005, van 13 tot 16.30 uur
Closing cocktail, van 16.30 tot 18 uur
SAP Lounge, Waversesteenweg, B-1040 Brussel (plan)

Inkom:

Gratis voor vrouwen
Mannen betalen 150 euro (excl. 21% btw)
Voor mannelijke geïnteresseerden geeft ADA 15 vrijkaarten weg. Bellen naar ATEL vzw op tel: 03/641.08.50

Inschrijvingsformulier:

http://www.tmab.be/womeninict/subscribe.asp

C.V.H.

Noten & links
(1) Vrouwen uit de informaticawereld aan het woord
(2) "Vrouwen in ICT 2005" is georganiseerd door TMAB, i.s.m. Ada, IBM, Hewlett Packard, SAP, Data News en Jobat. Bijkomende info: Mehdi van der Haegen.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium