ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada Ada was erbij

Wereldvrouwenmars

Ada op Vrouwendag te Antwerpen

Zoals ieder jaar wordt op de Internationale Vrouwendag op 8 maart aandacht gevraagd voor de positie van de vrouw in de wereld. Geweld, uitbuiting, en helaas ook de strijd tegen ongelijk loon voor gelijk werk blijven punten op de vrouwenagenda. Ada was in Antwerpen één van de twintig vrouwvriendelijke organisaties en vroeg aandacht voor de m/v ongelijkheden op het vlak van informatica.

Op 7 maart, één dag vroeger dan de officiële Wereldvrouwenmars, trokken om 13u30 vrouwen in stoet van de Grote Markt naar het Provinciehuis van Antwerpen. Daar aangekomen, brachten de vrouwen een bezoek aan twintig vertegenwoordigde vrouwenorganisaties, waaronder Ada.

Om aandacht te vragen voor de m/v ongelijkheden op het vlak van informatica - het onderwijs en de sector - sprak Ada de vrouwen aan om zelf te ondervinden hoezeer zijzelf nog stereotiep denken over informatica. Maar net als een week eerder in Gent (1) slaagden alle vrouwen in de proef en konden ze allemaal na wat aanmoediging zonder problemen één tot meerdere computeronderdelen uit de computer halen en benoemen.

Na afloop wees ook hier een onschuldige hand twee winnaars aan: Vera Claes en Silvie Di Turi wonnen beiden een USB-memorystick. Proficiat!

Cursusaanbod

Verder waren op de Ada-stand vooral de cursusen "BASIS-ICT voor vrouwen" en de "opleiding voor IT-medewerkster" (EXPLORE) in trek. Vele foldertjes verdwenen in de zakken, als lectuur voor rustigere momenten… Misschien was u één van hen en schrijft u zich binnenkort in. Wie niet aanwezig kon zijn maar geïnteresseerd is, belt naar onderstaand nummer.

Info BasisICT-cursussen - Voor beginners onder ons
+/- 5 dagen - basis windows, word, excel, mailen, internetten…
Er wordt een wachtlijst voorzien bij inschrijving
Tel. 03/270.95.00 - vragen naar Jo Vleminckx

Nationale Vrouwendag op 16 oktober

En voor wie het nog niet wist. Onze Nationale Vrouwendag zal dit jaar uitzonderlijk plaats vinden op zondag 16 oktober 2005, en niet zoals gebruikelijk op 11 november. Bovendien wordt het op 16 oktober een tweetalige Vrouwendag waarop zowel Nederlandstalige als Franstalige vrouwenorganisaties vertegenwoordigd zullen zijn. ADA gaat ernaar toe. U toch ook!

Kirsten Dewaelheyns
Maart 2005

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium