ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Beroepen & opleidingen IT-opleidingen On-line opleidingen

On-line opleidingen

Via het internet kan je van thuis uit op zelfstandige basis je informaticakennis bijwerken. Op het net vind je een hele reeks zelfstudiepakketen, die zowel door openbare centra als door de privé-sector of particulieren al dan niet tegen betaling worden aangeboden. De opleidingen variëren van korte, oppervlakkige en vrijblijvende studies tot langlopende on-line cursussen met een vast tijdschema en een volwaardig diploma.

e-learning tips

  • Ga goed na of de inhoud van de on-line cursus overeenkomt met je opleidingsbehoeften.
  • Denk bij het kiezen van een opleiding aan de tijd die je per week aan de opleiding wil besteden, en hoelang ze voor jou mag duren.
  • Hou er rekening dat je over een grote dosis motivatie en doorzettingsvermogen moet beschikken, zeker als je voor een vrijblijvende opleiding kiest.
  • Stel jezelf een duidelijke doelstelling voorop, het zal je helpen om op koers. te blijven en je inspanningen op termijn vol te houden
  • Denk bij het kiezen van een opleiding ook na over het type begeleiding dat je zal nodig hebben. Deze wordt op het internet soms gratis aangeboden door informaticaliefhebbers die hun kennis via e-mail of discussiegroepen ter beschikking stellen. Voor de minder vrijblijvende (en meestal betalende) on-line opleidingen is er meestal een ondersteunende afstandsbegeleiding voorzien. Je neemt dan deel aan een forum of je laat je huiswerk verbeteren door een groep leerkrachten die per e-mail ook vragen beantwoorden. Deze manier van opleiden kent een steeds grotere opmars, vooral binnen de universiteiten, en is voor wie streeft naar een lange opleiding of een diploma vaak onontbeerlijk om voor een lange periode gemotiveerd te blijven.
  • Denk na over je budget. Sommige gratis cursussen zijn gratis omdat ze worden gesubsidieerd door de reclame op de site, maar zijn vaak wat oppervlakkig. De afstandsopleidingen van universiteiten en het onderwijs voor sociale promotie zijn niet gratis, maar hebben vaak een symbolische prijs tussen 50 en 200 Euro, meestal met de kans achteraf een diploma of een attest te behalen.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium