ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Beroepen & opleidingen ICT-beroepen Classificatie informaticaberoepen Beroepen met ICT-karakter

Beroepen met ICT-karakter

Hoe langer hoe meer ‘traditionele’ beroepen veronderstellen tegenwoordig ICT-kennis. In principe blijft de ICT-kennis er ondergeschikt aan de specifieke beroepsvaardigheden. Dit is ondermeer het geval voor secretariaatsmedewerkers, grafisch ontwerpers en bibliothecarissen. Maar er zijn ook beroepen waar de grens tussen “informatica-beroep” en “beroep waarin NICT gebruikt worden” niet meer zo duidelijk is. Neem beroepen in uitgeverijen waar ICT-vaardigheden vaak op de eerste plaats van de beroepsvereisten zijn komen te staan.

Twee factoren liggen aan de basis van de huidige diversificatie van de beroepen: de Nieuwe Informatie en Communicatie Technologieën (Internet, multimedia, e-learning, e-business,…) en de toenemende ICT-kennis van de bevolking. Beide factoren zorgen ervoor dat ICT-professionelen en gevorderde ICT-gebruikers naar elkaar aan het toegroeien zijn. Idem dito met de ICT-beroepen en de beroepen met ICT-karakter (1).

Lees meer: zie brochure electronic@ "Kansen en beroepen " (pdf) over de beroepen beïnvloed door ICT

(1) « Les origines de la diversification » , in « Etude MéTIC », Centre de recherche Travail & Technologies Fondation Travail Université (Namur), Publicatie voorzien in september 2004

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium