ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Ada’s acties Zaterdagacademies

Vrijdag-Academie

Ontmoeting met het Debian Women Project

Ter gelegenheid van de 6de Fosdem (Free and open source developer’s European meeting) organiseert ADA een ontmoeting met het Debian Women Project op 24 februari te Brussel.

Het Debian projet is één van de niet-commerciële verspreidingen van GNU/Linux dat gekenmerkt wordt door gemeenschappelijke ontwikkeling op basis van vrije software en codes.(1)

debian women Het Debian Women Project bestaat sinds 2004 om vrouwen aan te moedigen om in Debian te ontwikkelen via een omgeving gebaseerd op samenwerking en transparantie, eerder dan op competitie. Dit project promoot de betrokkenheid van vrouwen in de ontwikkeling van het Debian systeem. Dit gebeurt door vrouwen een grotere zichtbaarheid te geven via de participatie en de organisatie van conferenties en discussies. Het Debian Women Project biedt vrouwen ook rolmodellen aan, samen met een mentorship-netwerk en zorgt voor een ontmoetingsplaats en leer- en uitwisselingsomgeving met leden van het Debian project via een mailing list en animatie van chat-sessies rond technische vragen.

Geïnteresseerd? Mis dan de ontmoeting met de Debian vrouwen op Ada niet op vrijdag 24 februari. Ontmoeting georganiseerd ter gelegenheid van de 6de Fosdem (Free and open source developer’s European meeting te Brussel.(2)

Datum: vrijdag 24 februari 2006
Uur: van 13 tot 16 uur
Plaats: opleidingscentrum Interface3
Middaglijnstraat 30 - 1210 Brussel
Beperkt aantal plaatsen, inschrijven verplicht:
info@ada-online.org

Noten & links
(1) Een vrije software is een programma waarvan de broncode is vrijgegeven en de licentie toelaat dat het softwareprogramma mag worden gewijzigd en vrij verspreid. Debian Women Project http://women.alioth.debian.org.
(2) De 6de Fosdem vindt plaats te Brussel op 25 en 26 februari 2006. www.fosdem.org

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium