ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Januari 2004

Short News

Short News
Symposium Gender & ICT: Strategies of Inclusion
Op 20 januari 2004 buigen onderzoek/st/ers, verbonden aan verschillende Europese universiteiten, zich over het thema "Vrouwen en ICT" (Informatie- en CommunicatietechnologieŽn). De meest gevarieerde onderwerpen komen aan bod: van de impact van telewerken op de huishoudelijke taakverdeling, over de loopbaanparcours van vrouwen in de ICT-sector, tot het conceptualiseren en ontwerpen van softwareprogramma’s met een gender bril op. Tijdens het symposium zullen ook de resultaten van het SIGIS-project worden besproken.
Plaats: Amazone Conference Centre, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel.
Tijdstip: van 9u30 tot 18 uur
Volledig programma en inschrijvingen: www.steunpuntgelijkekansen.be/genderandict

Short News
Debat met de makers van vrouw- en manbeelden in ICT-tijdschriften
Bent u ook benieuwd naar wat uitgevers van ICT-tijdschriften, adverteerders en reclamemakers zelf te zeggen hebben over de manier waarop ze vrouwen en mannen voorstellen in hun producten? Mis dan het debat op 22 januari 2004 zeker niet. Na een korte presentatie van de ADA-onderzoeksresultaten "m/v-beelden in ICT-tijdschriften", wordt immers enkele beeldproducenten het vuur aan de schenen gelegd. ADA analyseerde maar liefst zes ICT-tijdschriften, goed voor meer dan 3.000 m/v-beelden. Stof genoeg dus voor een spetterende debat met uitgevers, adverteerders en reclamemakers.
Plaats: Amazone Conference Centre, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel
Tijdstip: vanaf 17u30 - presentatie onderzoeksresultaten: 18u00 - debat: 18u20
Inlichtingen: ADA, tel: 0498/27.16.71

Short News
Waarom zo weinig vrouwen in informaticaberoepen?
Praat u een mondje Frans? Lees dan de brochure "Pourquoi pas elles... dans les mťtiers informatiques?". Een brochure, uitgegeven door Sofft (Franstalige dienst voor OriŽntatie en Vorming van werkzoekende vrouwen) en opgesteld naar aanleiding van een onderzoek naar de belemmeringen die vrouwen ondervinden bij aanwervingen voor ICT-vacatures. Er wordt onder meer antwoord gegeven op vragen als: hoe kijken vrouwen aan tegen informatica? Welk beeld hebben ze van informatici? En moeten informatici in de ogen van werkgevers per se beantwoorden aan het beeld van een ’nerd’ of mogen ze nog iets anders doen dan vierentwintig uur per dag naar een beeldscherm staren? De brochure legt de stereotypen bloot en richt zich daarmee zowel tot vrouwen als tot werkgevers en verantwoordelijken voor oriŽntatie.
Brochure: "Pourquoi pas elles... dans les métiers informatiques ?" download in PDF-formaat.
Op papier: te bestellen bij Sofft (04.250.96.96).
Resutlaten van de voorbereidende enquÍte studiedag: download in .doc.
Lees het verslag van deze door Sofft onlangs georganiseerde studiedag.

Short News
Prijsuitreiking ADA-Mascottewedstrijd
Eind vorig jaar schreef ADA een Mascottewedstrijd uit om het thema "Vrouwen in IT" in beeld te brengen. Er werd opgeroepen om een personage te bedenken, al of niet menselijk, dat de stereotypen over vrouwen en nieuwe technologieŽn doorkruist. Kortom, een personage dat barst van de positieve energie en knalt van de dynamiek. Een actieve vrouw dus voor wie informatica een ernstige zaak is, maar ťťn die ook nog plezant moet blijven. Meer dan 100 creatievelingen namen de uitdaging aan en bezorgden ADA een mascotte. Op donderdag 22 januari 2004 worden de winnaars/winnaressen bekend gemaakt en getrakteerd op meerdere prijzen, aangeboden door Macromedia, Netcetera en Roularta Media Group.
Prijsuitreiking: donderdag, 22 januari 2004, om 19u30
Plaats: Amazone, Conference Centre, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel.
De prijzen worden uitgedeeld door ADA, in samenwerking met Macromedia, Netcetera, en de Roularta Media groep.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium