ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Ada’s acties Webproductie & animatie

Webproductie & animatie

De WPA-cel : Webproductie en Animatie voor scholen en vzw’s

Van opleiding naar praktijk : stage op het terrein…
Ada wil samen met Interface3 werkzoekende stagiaires de kans bieden om hun opgedane ICT-kennis onmiddellijk in de praktijk om te zetten. Via de cel ‘WPA’ (Webproductie & Animatie) levert Ada informaticadiensten aan vzw’s en scholen.
Het WPA-team van cursistes:

  • installeert en configureert informaticalokalen
  • ontwerpt en beheert een website
  • geeft initiatie in het communiceren per mail
  • geeft initiatie in het opzoeken van informatie op internet

Scholen
Bijna iedere school heeft nu wel een computerklas, maar niet alle leerkrachten beschikken over de nodige tijd en kennis om op optimale wijze gebruik te maken van het beschikbare informaticamateriaal. Via deWPA-cel ondersteunen Ada en de schoolgemeenschap elkaar in het oplossen van informaticaproblemen, het leggen van sociale contacten en het aanwakkeren van een kritische en technische geest bij schoolkinderen.

Vzw’s
Ook vzw’s hebben vaak niet het geschikte personeel in huis voor het oplossen van informaticaproblemen, het installeren van een netwerk of het opmaken van een website. Tussen Ada’s WPA-cel en vzw’s groeit een interessante samenwerking en het Ada-netwerk breidt zich uit via talrijke contacten met vzw’s.

Contact WPA
Maakt u deel uit van een vzw? Zoekt u een ruggensteuntje om zelf uw pannes te leren oplossen, zonder altijd een technicus te hoeven bellen?
Bent u een lerares die ervan overtuigd is dat informatica een efficiënt onderwijsinstrument is en NICT-kennis aan de basis ligt van e-burgerschap?

Stuur ons dan een e-mail, en de WPA-cel zal u helpen in functie van de mogelijkheden en de beschikbare vrouwen in opleiding.

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium