ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Ada’s instrumenten Animatiepakket "Schoon in de weer met software?"

Animatiepakket "Schoon in de weer met software?"

Het multimediaal animatiepakket "Schoon in de weer met sofware?" is een pedagogisch instrument om in groep te werken rond de stereotiepen die vrouwen ervan weerhouden voor een informaticaberoep te kiezen. Via een originele, "lichte" en humoristische aanpak vol humor worden stereotiepe beweringen één voor één afgebroken.

Inhoud DVD "Schoon in de weer met sofware?"

De DVD bevat naast een hilarische kortfilm ook een reeks interviews met vrouwen in opleiding en een pedagogische fiche om de groepsdiscussie voor te bereiden.

In "Schoon in de weer met software?" schetst een inleidende video het verhaal van de gefrustreerde Wendy, een werkvrouw die altijd al informaticus wou worden maar door Sinterklaas en ouders (gespeeld door Barbiepoppen) op de vingers werd getikt.

De opeenvolgende sketches zetten stereotype reacties van zowel vrouwen als mannen dik in de verf. Eens de verontwaardiging bij het publiek ten top is gedreven, stopt de video. Vanaf nu is het de beurt aan het publiek om de scènes te herspelen, vrij van stereotypes wel te verstaan!

- Bestel de DVD (bestellen voorbehouden aan leerkrachten, begeleid(st)ers of opvoed(st)ers)
- Lees de reportage van een animatie tijdens de Digitale Ontmoetingsdagen 2006

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

"Schoon in de weer met software?"

Ada-partner SOFFT (1) en het Luikse theatergezelschap "Espèce de..." maakten op Digitales furore met de presentatie van het animatiepakket (2) "Schoon in de weer met software?" (3). In een interactieve theaterworkshop werd het publiek uitgenodigd om stereotype situaties rond vrouwen en informatica weer recht te trekken.

Artikel gepubliceerd in: 06/2006

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium