ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŰn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franšais ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Andere acties Ada over de informatiemaatschappij Internet(on)veiligheid

Internet(on)veiligheid

In de media gonst het van alarmerende berichten over een onveilig internet. Pedofielen, crackers, criminele netwerken en malafiede organisaties zouden massaal onze homecomputers binnendringen. Naast spam en virussen steken ook nieuwe fenomenen als spyware, botnets, autodials en phishing de kop op.

Om te vermijden dat deze ultramoderne kwaaltjes u van de computer weghouden, startte Ada een informatiecampagne die alle vragen omtrent computervervuiling- en onveiligheid voorgoed van uw scherm moet vegen.

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Computervirussen: lucratieve business of uit de hand gelopen grap?

Virussen, wormen, Trojaanse paarden, hoaxen, … ziet u ook door het bos de bomen niet meer? Loopt uw computer vast, krijgt u allerlei waarschuwingen en durft u bepaalde mails niet meer te openen? Ada snelt te hulp! In deze tweede aflevering van onze reeks over internetonveiligheid geven we praktische tips voor het voorkomen en genezen van een virusbesmetting. ╔n we gaan op zoek naar de oorsprong van alle kwaad…

Artikel gepubliceerd in: 12/2006

**Lees meer**

Van spion tot schurk: spyware of de ’digitale pest’ van de 21ste eeuw

Doet je computer ineens anders dan normaal? Verschijnen er willekeurig pop-ups in beeld, is je computer trager geworden of is de startpagina van je internetbrowser plots veranderd? Net als tweederde van alle surf/st/ers heb ook jij waarschijnlijk een spywarebesmetting opgelopen! In dit artikel vertelt Ada wat spyware precies is, wie er achter steekt en hoe je voorgoed die digitale rotzooi kwijt raakt.

Artikel gepubliceerd in: 06/2006

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium