ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home De genderkloof De beeldvorming

De beeldvorming

Uit universitair onderzoek blijkt dat de afwezigheid van vrouwelijke rolmodellen één van de redenen is waarom vrouwen zich minder dan mannen aangetrokken voelen tot ICT. In de communicatie rond IT-producten en -diensten, in videospelletjes en in de media: overal is de beeldvorming rond ICT meer op mannen dan op vrouwen vrouwen gericht.

Het vrouwbeeld in de informaticapers

Wanneer vrouwen in reclame in relatie tot technologie worden afgebeeld, worden ze vaak als leken afgeschilderd, terwijl mannen als specialisten worden neergezet. In de informaticapers is het vrouwbeeld eenzijdig en vaak erg negatief.
- Lees meer

Het vrouwbeeld in de media

De pc-vrezende Ginette die haar laptop te lijf gaat met een deegrol... De Femfox-campagne waarin foto’s gebruikt worden van een vrouw in lingerie om de vrije Firefoxbrowser aan te prijzen... Wat kunnen we uit die beelden opmaken? Hoe kunnen we afbeeldingen van vrouwen en technologie ontrafelen en analyseren?
- Lees meer

Het beeld van informatica

Technologie en informatica worden in de media voorgesteld als mannelijke disciplines. De computer is emotieloos en wordt gezien als een vlucht uit de werkelijkheid. Vooral meisjes lijken zich erg moeilijk met het karikaturale beeld van de informaticus te identificeren.
- Lees meer

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium