ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Ada’s instrumenten

Vlaamse Onderwijsdagen (VLOD)

Ada’s instrumenten oogsten succes

Begin maart trok Ada naar Flanders Expo in Gent voor de Vlaamse Onderwijsdagen 2007. Honderden bezoekers bemachtigden er een gratis Ada-instrument en vier wedstrijdwinnaars kregen een USB-stick mee naar huis.

Ada’s stand werd ook dit jaar weer druk bezocht door leerkrachten, studenten, informatica-coŲrdinatoren (m/v) en studiebegeleiders (m/v) op zoek naar nuttig didactisch materiaal.

Het gratis aanbod van Ada-instrumenten was dan ook niet mis: een pedagogisch koffertje [1] voor lagere school en 1ste graad, een oriŽntatie cd-rom [2] voor de studiekeuze van laatstejaars, een dvd [3] om een groepsdiscussie rond stereotypen in te leiden en een brochure [4] die de hele problematiek rond gender en informatica eens op duidelijk op een rijtje zet.

Na een bezoekje aan onze stand keerden heel wat bezoek/st/ers voldaan naar huis terug. "Ik ben dan toch niet voor niks helemaal van Hasselt naar hier gekomen", aldus een informaticaleerkracht uit het Limburgse.

Dat er in het onderwijs heel wat tekentalent huist werd meer dan duidelijk tijdens onze wedstrijd "Teken een informaticus en win een USB-stick". Opvallend: bijna alle mannen tekenden een man, de meeste vrouwen kozen echter voor een "geslachtsneutraal" exemplaar door bijvoorbeeld een computermonitor of "muizenkop" als hoofd te kiezen.

Niet de mooiste tekening won, maar het lot besliste per trekking over wie er in de prijzen viel. Dat waren: Erik D’Haeseleer (ICT-cŲordinator), Jo Vermeersch (informaticadocent in opleiding), Fransisca Welvaert (leerkracht) en Maarten Van Cauwenberghe (student leerkrachtenopleiding).

Lize De Clercq
April 2007

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium