ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Grrrls stories Chefs

Chefs

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Interview met Ann Holvoet, Head of Production bij Disaster Games

Van opleiding is ze helikopterpilote, maar inmiddels zit Ann Holvoet al meer dan tien jaar in de gamingwereld. In 2008 brengt ze met haar nieuwe bedrijf het spel April Storm op de markt en ondertussen schreef ze mee aan het curriculum van de eerste Vlaamse opleiding gamedesign. Ann Holvoet (39) is duidelijk een dame die van aanpakken weet.

Artikel gepubliceerd in: 12/2006

**Lees meer**

Interview met Helga De Neve, hoofd ICT Brugge Sint-Jan AZ

Helga De Neve won in 2005 de E-gov Award voor de ontwikkeling van een portaalsite voor huisartsen. Ada polste naar haar studies, haar ervaringen en vaardigheden en stelt vast dat er meer dan één soort informaticajob voor vrouwen is weggelegd, en niet in het minst die van chef.

Artikel gepubliceerd in: 06/2006

**Lees meer**

Interview met Brigitte Legrève, consultant human resources bij Unysis Belgium

In het bedrijfsleven is het begrip ’diversiteit’ geen onbekende meer, ook niet binnen de IT-wereld. Meer en meer multinationals zorgen voor programma’s om de aanwerving van ’atypische profielen’, zoals die van vrouwen in de IT, te bevorderen. Is die tendens meer dan een modegril of is dit uitsluitend bedoeld om het bedrijfsimago even op te poetsen om daarna weer in een bureaula te verdwijnen? Ada vroeg het aan Brigitte Legrève, consultant human resources bij Unysis Belgium

Artikel gepubliceerd in: 06/2006

**Lees meer**

Interview met Mevrouw Schouten, Corporate Public Relation Manager IBM

Wij hadden een ontmoeting met Mevrouw Schouten, - Corporate Public Relation Manager - om haar standpunt te horen over de carrière van vrouwen in ITC-bedrijven. Het ’geval IBM’ blijkt in dat opzicht heel interessant: er werd ons bevestigd dat de grote ITC-bedrijven zich afvragen hoe het zit met de mogelijke evoluties in de rol van hun werkneemsters.

Artikel gepubliceerd in: 10/2003

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium