ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Omtrent Ada Ada was erbij

Ada was erbij

Studiedagen, beurzen en andere intiatieven rond ICT: Ada was erbij!

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

ICT & Onderwijs in Flanders Expo

Kom van maandag 5 t/m donderdag 8 maart 2007 naar Flanders Expo en geniet mee van de nieuwigheden op het vlak van ICT en onderwijs. Ada zal er zijn, u toch ook?

Artikel gepubliceerd in: 02/2007

**Lees meer**

Informatica tussen andere wetenschappen

Het ADA Netwerk trok in de week van 13 tot 17 maart 2006 naar de ULB (de Franstalige Vrije Universiteit Brussel) voor de "Printemps des Sciences" en liet zien dat informaticawetenschap tof is.

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

Congres "Women in ICT 2005"

Op 15 december gaat de tweede editie van start van "Women in ICT". Bedoeling is via tal van interventies te achterhalen waarom vrouwen, hoewel 100% ICT-compatibel, nog altijd in veel mindere mate de weg vinden naar een ICT-functie dan mannen, en wat daaraan kan worden gedaan.

Artikel gepubliceerd in: 11/2005

**Lees meer**

Ada present op Sophia Colloquium

Op 20 en 21 oktober 2005 organiseert Sophia, het Belgisch coŲrdinatienetwerk voor Vrouwenstudies, het colloquium "Genderstudies: een genre apart / Savoirs de genre, quel genre de savoir?". Via de organisatie van dit tweetalige colloquium wil Sophia de banden verstevigen tussen alle actoren die in BelgiŽ bijdragen tot de kennisproductie op het vlak van vrouwen en gender.

Artikel gepubliceerd in: 09/2005

**Lees meer**

Brussel in vrouwenhanden

Op 16 oktober 2005 is de Kunstberg te Brussel in vrouwenhanden. Vier vrouwenorganisaties houden er ConfÍttia Festival. Ada is er klaar voor. En U?

Artikel gepubliceerd in: 09/2005

**Lees meer**

Dag van de Vrouw en de Technologische Industrie

Op 24 maart 2005 organiseerden het opleidingscentrum Interface3 (1) en de sectorfederatie Agoria (2) een Opendeurdag. Technologische bedrijven maakten er kennis met het opleidingscentrum en knoopten gesprekken aan met vrouwen in opleiding. Het belang van diversiteit in het personeelsbestand werd onder de aandacht gebracht.

Artikel gepubliceerd in: 05/2005

**Lees meer**

Ada op Vrouwendag te Antwerpen

Zoals ieder jaar wordt op de Internationale Vrouwendag op 8 maart aandacht gevraagd voor de positie van de vrouw in de wereld. Geweld, uitbuiting, en helaas ook de strijd tegen ongelijk loon voor gelijk werk blijven punten op de vrouwenagenda. Ada was in Antwerpen ťťn van de twintig vrouwvriendelijke organisaties en vroeg aandacht voor de m/v ongelijkheden op het vlak van informatica.

Artikel gepubliceerd in: 03/2005

**Lees meer**

Ada present op Vrouwendag 2004 in Hasselt

De 33ste editie van de Vrouwendag op 11 november 2004 staat volledig in het teken van vrouwen en beeldvorming. En omdat Ada het beeld van vrouwen en informatica al jaren ter harte neemt, is ze meer dan ooit present met een werkwinkel digitale fotografie en een tentoonstelling over vrouwbeelden in de informaticapers. Wie zich nu al blauw en groen wil ergeren of een zucht wil slaken van blijdschap, vult vandaag nog Ada’s stemformulier in en kiest mee voor het beste, het slechtste en het meest duivelse vrouwbeeld in de informatica.

Artikel gepubliceerd in: 10/2004

**Lees meer**

Informatica-attitude van ICT-salonbezoekers

Aan de hand van een reeks enquÍtes onder ICT-salonbezoekers m/v tracht de dienst Sofft de attitude van mannen en vrouwen ten aanzien van informatica in kaart te brengen. Een eerste peiling werd gehouden tijdens de recente Waalse ontmoetingen van de Internet-burger (ReWIC’s) op 8 maart. In afwachting van meer cijfermateriaal, vindt u hieronder de resultaten van de eerste peiling met alvast enkele positieve tendensen.

Artikel gepubliceerd in: 06/2004

**Lees meer**

Studiedag "Vrouwen en nieuwe technologieŽn"

De Franstalige studiedag "Vrouwen en nieuwe technologieŽn" werd georganiseerd door Sofft (dienst voor OriŽntatie en Opleiding van Werkzoekende vrouwen) in het kader van het ADA-netwerk. De studiedag vond plaats op donderdag 6 november 2003 te Luik en maakt een balans op van de plaats die vrouwen innemen in ICT-beroepen (Informatie- en CommunicatietechnologieŽn).

Artikel gepubliceerd in: 01/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium