ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Andere acties Ada over de informatiemaatschappij

Weinig vrouwen in de informatica, dus veel vrouwen missen de technische bagage om te wegen op de politieke besluitvorming rond thema’s als softwarepatenten, vrije software, internetonveiligheid of het beheer van het internet. Ada informeert!

Informatie- en communicatietechnologie verhogen de participatie van burgers in politieke beslissingen en ook vrouwen maken gretig gebruik van email, chat, videoconferenties en mobiele telefonie om hun mening te uiten over allerlei globale en lokale onderwerpen. In de beslissingsstructuren rond ICT zijn vrouwen echter een volstrekte minderheid: er zitten bijna geen vrouwen in de nationale en internationale regelgevende instituties of ministeries die verantwoordelijk zijn voor de besluitvorming rond de informatiemaatschappij.

Voor Ada is ICT geen louter technische materie, maar een politiek terrein waarin beslissingen worden genomen die de burger rechtstreeks aanbelangen. Ada ijvert dan ook voor een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de besluitvormingsstructuren rond ICT en startte een informatiecampagne die burgers meer inzicht moeten geven in het ’ICT-technisch’ terrein van de politieke besluitvorming.

Wat zijn de nieuwe spelregels van de informatiemaatschappij? Wie bepaalt ze? Wat zijn de gevaren en welke opportuniteiten biedt een samenleving bepaald door informatietechnologie?

Internet(on)veiligheid

Ada’s informatiecampagne over computervervuiling- en onveiligheid.

Lees meer...

Vrije software, softwarepatenten & ’copyleft’ cultuur

Ada leidt u binnen in de nieuwe wereld van open bron software, intellectuele eigendom op computerprogramma’s, ’peer-to-peer’ technologie en ’creative commons’.

Lees meer

Privé computergebruik

Lees meer

E-economie

Na het ontploffen van de zeepbel herrijst anno 2006 een vernieuwd enthousiasme in technologie en innovatie.
Lees meer

VN Wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS)

De VN-conferentie over de Informatiesamenleving (WSIS) zit erop. Vier afleveringen lang brengt Ada verslag uit over deze tweedelige top (Genève, december 2003 en Tunis, november 2005)
Lees meer

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium