ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Mei 2006

Mei 2006

ARTIKELS

Ssst… hier rijpt de vrouwelijke informaticus

Aan het opleidingscentrum Atel in Antwerpen studeert eind juni 2006 de tiende groep Explore-vrouwen af. Veertien vrouwen hebben er dan een intensieve informaticacursus en een stage van in totaal acht maanden op zitten. Eén voor één maken ze kans op een boeiende en uitdagende job in de ICT-sector. ADA zocht hen op en peilde naar hun ervaringen en verzuchtingen.
**Lees meer**

Van ’technofobe’ tot universitair docente digitale video

Ada’s cd-rom "Wegwijs in Informatica" bevat 180 minuten video, op ingenieuze wijze gecomprimeerd door Cilia Willem. Zij ging zoals de meeste dertigers naar een computerarme school en groeide op in een klimaat vol twijfels over de technologische revolutie. Willem is nu universitair docente digitale video en Ada wou weten hoe ze als licentiate geschiedenis in deze job belandde.
**Lees meer**

FOCUS

Mijn relevante ervaring? Computerspelletjes spelen!

Als we een aantal experten mogen geloven is de dag dat we in plaats van scouts- of chiroleider/ster in ons CV als nuttige ervaring ’gamer’ opgeven niet zo ver weg. De vaardigheden van de gamer van nu komen immers aardig in de buurt van de vereiste vaardigheden van een manager. Pedagoog, leerkracht én gamer Wannes Wilms nam de proef op de som en liet lagere schoolkinderen ’Age of Empires’ spelen.
**Lees meer**

Vrouwen en vrije software: een maatschappelijke uitdaging

Het aantal vrouwelijke developers in de vrije software gemeenschap bedraagt amper vijf procent. Toch heeft het gebruik van vrije software onmiskenbaar grote voordelen. Netwerken van vrouwelijke vrije software ontwikkelaars werken dan ook aan een energiek en vrouwelijk imago. Heb je een computer voor jezelf? Zoja, dan is een code van jezelf misschien wel dichterbij dan je denkt!
**Lees meer**

KORT

Digitales 2006: voor elk wat wils

Kom van 1 tot 3 juni 2006 naar Brussel en buig je samen met internationale deskundigen over de politieke, economische en sociale aspecten van de informatica en haar vrouwen, volg een informatica-initiatiecursus, maak een radio- of videoreportage, woon een rondetafelgesprek bij of vecht gewoon een robbertje ’gender’ en informaticakunsten uit.
**Lees meer**

Deel je passie en screen gender in videospelletjes

In West-Europa is 25% van de gamers een vrouw. Op eigen discussiefora delen ze niet alleen hun passie met seksegenoten, maar onderwerpen ze ook videospellen aan een genderanalyse.
**Lees meer**

Recruiting NOW!

Passionate about networking? Recruiting NOW! - Talented female and male graduates to work as Cisco Customer Support Engineers at Cisco TAC, Brussels
Apply now 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium