ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Januari 2004

Januari 2004

Editoriaal: Women in IT - ADA-Nieuwsbrief Nr. 1

Om u voortaan nog beter op de hoogte te houden, start ADA het nieuwe jaar met een elektronische nieuwsbrief.
Hiermee wenst het ADA netwerk "vrouwen en nieuwe technologie", gesteund door het Europees Sociaal Fonds en het Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid, u regelmatig te informeren over de stand van zaken en de acties die worden ondernomen om de toegang van vrouwen tot de ICT-sector te vergemakkelijken. Bovendien, start de ADA-website het nieuwe jaar 2004 in een volledig nieuw kleedje (te bewonderen op: www.ada-online.org).
**Lees meer**

“Digitale Ontmoetingsdagen”, 20-21-22-23 januari 2004, Brussel en Antwerpen

Zin om kennis, vaardigheden, ervaringen, vragen en dromen uit te wisselen? Mis dan de 3de editie van Digitale Ontmoetingen zeker niet. Drie dagen lang kan je terecht in tal van workshops waar vrouwelijke lesgevers, leerlingen van ICT-opleidingscentra, ICT-professionals, artiesten, activisten en wetenschappelijke onderzoek/st/ers je op hun nieuwste bevindingen zullen trakteren. Interactie met het publiek gegarandeerd.
**Lees meer**

Heeft iedereen gelijke kansen in cyberspace?

Waarom studeren zo weinig meisjes informatica? Is het omdat vrouwen de computer minder gebruiken dan mannen? Of is het omdat er zo weinig vrouwelijke computeringenieurs zijn? Misschien gaat het wel om een vicieuze cirkel… Onderzoekster Laurence Claeys (Universiteit Antwerpen) bundelde de conclusies van vele bestaande onderzoeken.
**Lees meer**

Project Electronic@ lanceert nieuwe instrumenten

Het project Electronic@ heeft een vervolg klaar op de campagne ’Vrouwen en informatica: 100% compatibel’, bestaande uit vier instrumenten in de vorm van brochures en een cd-rom. Vier instrumenten die gerecht zijn aan respectievelijk meisjes en vrouwen, studievoorlichters en lesgevers, arbeidsbemiddelaars en wervingskantoren en natuurlijk werkgevers.
**Lees meer**

ICT-sector bezig met inhaalbeweging arbeid-gezin

Volgens acht ICT-topvrouwen is de ICT-sector bezig met een inhaalbeweging op het vlak van combinatie arbeid-gezin, waardoor weldra meer vrouwen de sector zullen betreden. Alle acht menen bovendien dat een gemengd team een troef is voor een bedrijf. Maar om dit te verwezenlijken houdt enkel Microsoft een stok achter de deur. Sinds enige tijd gebruikt Microsoft quota’s. Dit en nog veel meer mochten we vernemen op het recente TMAB-seminarie te Antwerpen.
**Lees meer**

Interview met Concilia Bagaragaza, analist-programmeur

Een informatica/us werkzaam in de administratie? Het lijkt niet zo vanzelfsprekend. Nochtans heeft de administratieve sector meer dan nood aan degelijke informatici. Neem Concilia Bagaragaza. Zij is analist-programmeur bij Seneffe l’Interactive, een e-government-project van de franstalige gemeente Seneffe. Als moeder van vier kinderen kan zij zich alvast geen betere plek inbeelden dan de administratie.
**Lees meer**

Short News

Symposium “Gender & ICT: Strategies of Inclusion”
Onderzoek/st/ers verbonden aan verschillende Europese universiteiten maken balans op.
Debat over het vrouw- en manbeeld in ICT-tijdschriften en reclame
Uitgevers, adverteerders en reclamemakers geven uitleg bij recente onderzoeksresultaten "Man- en vrouwbeelden in informaticatijdschriften".
Sofft publiceert nieuwe brochure
Een brochure over de ondervertegenwoordiging van vrouwen in ICT-beroepen, gericht aan vrouwen, werkgevers en verantwoordelijken voor oriŽntatie.
Prijsuitreiking ADA-Mascottewedstrijd op 22 januari 2004
De bijdrage van deze creatievelingen wordt bij deze gelegenheid aan jullie voorgesteld.

**Lees Short News**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium