ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Ada’s acties Digitale Ontmoetingsdagen

Digitale Ontmoetingsdagen

De “Digitale Ontmoetingsdagen” zijn een reeks “werk”dagen waar lesgeefsters, ICT cursistes, professionele ICT mensen, artiesten, activisten en wetenschappelijke onderzoek/st/ers elkaar ontmoeten en hun kennis, werk, vaardigheden, ervaringen, dromen en vragen uitwisselen.

De ontmoetingsdagen willen vrouwen aansporen tot het gebruik en kennis van nieuwe media via praktische workshops en de presentatie van technieken, projecten en onderzoeksresultaten. Op die manier willen de Digitale ontmoetingsdagen de mannelijke dominantie op het terrein van informatietechnologie doorbreken.

De Digitale ontmoetingen zijn geen colloquium en ook geen forum, maar een reeks doorlopende “werk”dagen (9u-21u), open voor het publiek.
Cette occasion de rencontre entre les personnes qui font appel aux nouveaux médias dans des domaines très diversifiés, permet un débat très riche, une confrontation avec d’autres pratiques, et un enrichissement du travail de chacun.

Deze ontmoetingsgelegenheid tussen personen die op zeer uiteenlopende terreinen met nieuwe media bezig zijn, resulteert in een zeer rijk debat, in een confrontatie met andere praktijken en in een verrijking van het werk van iedereen.

De derde editie van de Digitale Ontmoetingsdagen vond dit jaar plaats tussen 20 en 23 januari.

  • in Brussel : Interface3, rue du Méridien, 24-30 - 1210 Bruxelles
  • en, voor het eerst, in Antwerpen : Atel, Komiteitstraat 46-52 - 2170 Merksem

Voor meer informatie en details over het programma kunt u terecht op http://www.digitales-online.org

Lees meer over de Digitale Ontmoetingsdagen 2004:

Video Digitale Ontmoetingsdagen workshop videocamera & montage:
Bekijk de video: (11MB) quicktime | mediaplayer| Download de video

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Digitales 2006: voor elk wat wils

Kom van 1 tot 3 juni 2006 naar Brussel en help mee de talrijke vragen van deskundigen te beantwoorden. Buig je over de politieke, economische en sociale aspecten van de informatica en haar vrouwen, volg een informatica-initiatiecursus, maak een radio- of videoreportage, woon een rondetafelgesprek bij of vecht gewoon een robbertje ’gender’ en informaticakunsten uit. Digitales 2006? Voor elk wat wils.

Artikel gepubliceerd in: 05/2006

**Lees meer**

Terug naar de toekomst

Onder de titel ’Terug naar de toekomst’ start op 1 juni de vierde editie van de digitale ontmoetingsdagen ’Digitales’. Deze ontmoetingen zijn geen colloquium en ook geen forum, maar een reeks doorlopende ’werk’dagen, open voor het publiek. Drie werkdagen om ons digitale verleden kritisch onder de loep te nemen, uiting te geven aan tal van ICT-dromen en deze af te toetsen aan een mogelijke nabije toekomst.

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

Videoreportage Digitale Ontmoetingen 2004 (CandidaTV)

Net een jaar geleden waren de video-activistes van CandidaTV (IT) te gast op de Digitale Ontmoetingsdagen. Het resultaat van hun bezoek kan u bewonderen in een swingend filmpje.

Artikel gepubliceerd in: 02/2005

**Lees meer**

Digitale Ontmoetingsdagen laten je dromen, denken en doen

De Digitale Ontmoetingsdagen zijn feestelijk en serieus tegelijkertijd. Workshops waarin je een PC van binnen gaat bekijken of kennis maakt met maaksters van websites, wisselen elkaar af met debatten over de ’Best Work Place m/v’ en presentaties van multimediakunstenaressen. De Digitale Ontmoetingsdagen openen dit jaar op 20 januari met het Symposium Gender & ICT. De rest van de week ben je welkom in Brussel op 21 en 22 januari én in Antwerpen op 23 januari. Hou in elk geval de avond van 22 januari vrij, want dan is het tijd voor de ADA-avond. Tijdens deze avond zullen de onderzoeksresultaten van ’Vrouw- en manbeelden in ICT-magazines’ én de winnaar van de Mascottewedstrijd bekend worden gemaakt.

Artikel gepubliceerd in: 01/2004

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium