ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Februari 2007

Februari 2007

ARTIKELS

Informatica in secundair onderwijs is saai

Informatica in het secundair onderwijs is geen warmmaker voor vervolgstudies informatica, zo blijkt uit een debatontmoeting eind vorig jaar met de informaticastudenten van de Karel de Grote-Hogeschool. Zowel de panelleden als het publiek formuleerden enkele oplossingen. Niet akkoord? Surf dan als de bliksem naar Ada’s poll en discussiethema op het kersverse genderforum.be.

**Lees meer**

Jonge, hoogopgeleide vrouwen halen achterstand in

De oorzaak van de digitale kloof voor vrouwen blijft een combinatie van leeftijd, opleidingsniveau en regio. Dit blijkt uit een recent onderzoek dat werd uitgevoerd door het Federale Ministerie voor Arbeid en Tewerkstelling.

**Lees meer**

Online geld verdienen kan weer

Gratis email en schijnbaar onbeperkte webruimte voor blogs, foto’s, video’s,… hoe slagen internetbedrijven als Yahoo, MSN en Google er toch in om zulke hoge winstcijfers te boeken? Maak kennis met de nieuwe marketinggadgets van de online reclamewereld en lees Ada’s eerste artikel in een nieuwe reeks over web 2.0.

**Lees meer**

FOCUS

Hacker of alternatieve macho?

Van alle vrije software developers is slechts 1,5 % van het vrouwelijk geslacht. Recent etnografisch onderzoek van de Universiteit van Cambridge brengt aan het licht dat de culturele dynamiek binnen de vrije softwaregemeenschap zelf verantwoordelijk is voor dit enorme genderverschil.
**Lees meer**

Ben jij een verantwoordelijke informaticagebruikster?

De huidige consumptiemaatschappij nodigt ons uit om constant te veranderen van technologische apparatuur. Sommige voorwerpen, zoals GSM’s en computers lijken bovendien te zijn gemaakt om zo kort mogelijk gebruikt te worden! Maar de machines die je weggooit komen op een grote stapel afval terwijl ons kleine planeetje er toch al niet al te best aan toe is…
**Lees meer**

KORT

"Pimp IT up!" dit jaar reeds twintig IT bedrijven bezocht door 115 leerlingen

Wat twee jaar geleden begon als een pilootproject om meisjes (en jongens) warm te maken voor het informaticaberoep, is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot een megaproject. De tweede editie is nog maar net achter de rug of de derde en vierde kondigen zich al aan.
**Lees meer**

ICT & Onderwijs in Flanders Expo

Kom van maandag 5 t/m donderdag 8 maart 2007 naar Flanders Expo en geniet mee van de nieuwigheden op het vlak van ICT en onderwijs. Ada zal er zijn, u toch ook?
**Lees meer**

Geslacht geen effect op studiegebonden computergebruik

"De digitale kloof is vrouwelijk" en "Meisjes minder handig met computer" blokletterde eind 2006 de Nederlandstalige pers. Ada fronste de wenkbrauwen, diepte het onderzoek op en begreep dat de waarheid heel wat genuanceerder is.
**Lees meer**

Diversiteit maakt vrouwen onzichtbaar

Op een symposium georganiseerd op 6 december 2006 door de Raad van de Gelijke Kansen voor Mannen en Vrouwen trokken een aantal experten aan de alarmbel. Het huidige diversiteitsbeleid maakt vrouwen onzichtbaar en dat kan niet langer.
**Lees meer**

CTG zoekt dringend Test Engineers

CTG BelgiŽ, de marktleider in Testing, is voor de invulling van verschillende projecten op zoek naar Test Engineers

- Lees de hele advertentie 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium