ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter December 2006

December 2006

ARTIKELS

Interview met Ann Holvoet, Head of Production bij Disaster Games

In een vroeger leven was Ann Holvoet helikopterpilote, nu staat ze aan het hoofd van haar eigen gaming bedrijf in Mechelen en schreef ze mee aan het onderwijscurriculum van de eerste Vlaamse opleiding gamedesign. In 2008 brengt ze het spel April Storm op de markt.

**Lees meer**

Minister Vandenbroucke reikt eerste ervaringsbewijs callcenteroperator uit

Tijdens de nationale vrouwendag op 11 november 2006 reikte minister Frank Vandenbroucke het eerste ervaringsbewijs callcenteroperator uit aan Anne-Marie Anthonissen. Het ervaringsbewijs zet jarenlange beroepservaring om in een soort van diploma.

**Lees meer**

Volg een informaticacursus en overwin je computerangst

Het volgen van een informaticacursus vermindert de angst voor computers en geeft vrouwen meer zelfvertrouwen. Dit en nog veel meer blijkt uit het kleinschalige onderzoek dat Ada recentelijk verrichtte onder de deelneemsters van de informatica Senso Workshop.

**Lees meer**

FOCUS

De betekenis van motivatie

Wat gaat er schuil achter de term ‘motivatie’ als recruiters zeggen op zoek te zijn naar gemotiveerde kandidaten, HR managers beweren dat deze of gene groep werknemers motivatie missen, of als leerkrachten klagen over het gebrek aan motivatie bij hun leerlingen? Bestaat ‘motivatie’ eigenlijk wel? En zo ja, kan het worden opgewekt? Ada zocht het allemaal voor u uit.
**Lees meer**

Computervirussen: lucratieve business of uit de hand gelopen grap?

Virussen, wormen, Trojaanse paarden, hoaxen… ziet u ook door het bos de bomen niet meer? Loopt uw computer vast, krijgt u allerlei waarschuwingen en durft u bepaalde mails niet meer te openen? Ada snelt te hulp! In deze tweede aflevering van onze reeks over internetonveiligheid geven we praktische tips voor het voorkomen en genezen van een virusbesmetting. …n we gaan op zoek naar de oorsprong van alle kwaad…
**Lees meer**

KORT

Meisjes blogden met Cybersoda op wetenschapsfeest

Op het afgelopen Wetenschapsfeest in Gent liet Ada meisjes (en jongens) proeven van beeldbewerking, hardware en bloggen. Bekijk hun creaties en organiseer zelf een Cybersoda in uw school, vereniging of buurt.
**Lees meer**

Rol van vrouwen ondergewaardeerd in IT-sector

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Gartner is het mannelijk universum van de IT-sector slecht voor de toekomst van deze bedrijven. "De complementariteit van man en vrouw is in een veranderende businessomgeving essentieel om tot succes te komen", zo klinkt het.
**Lees meer**

Nieuw Ada-instrument gratis verkrijgbaar

Schoon in de weer met software?

Animatiepakket voor jongeren om stereotype opvattingen over vrouwen en nieuwe technologie te doorbreken. Het pakket bevat een DVD met een kortfilm die bedoeld is om in klasverband een discussie op gang te brengen.

- Lees het verslag van zo’n animatie
- Bent u leerkracht, studiebegeleid/st/er, opvoed/st/er? Bestel gratis de DVD! 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium