ADA : Vrouwen en nieuwe technologieŽn - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en franÁais ::
 
   
U bent hier: Home Acties & instrumenten Andere acties Ada over de informatiemaatschappij E-economie

E-economie

Alle gepubliceerde artikels over deze rubriek:

Web 2.0 wringt pers en reclame in een nieuw kleedje

Op web 2.0 worden consumenten informatieproducenten en beschikken individuen over dezelfde publicatiemogelijkheden als een krant of een tijdschrift. Wat is de invloed van deze ingrijpende verandering op de traditionele media en op de reclameindustrie? In dit sluitstuk over web 2.0 gooit Ada haar schijnwerpers op een reeks ontwikkelingen die het beroep van journalist en reclamemaker ingrijpend kunnen veranderen.

Artikel gepubliceerd in: 10/2007

**Lees meer**

Consumenten werken gratis voor web 2.0

Op web 2.0 zijn zowat alle diensten gratis, maar hoe komt er geld in het laatje van de nieuwe dotcombedrijven? Ada dook in de e-business en geeft een overzicht van de vernieuwde modellen om via internet geld te verdienen.

Artikel gepubliceerd in: 09/2007

**Lees meer**

Online gemeenschappen hertekenen het medialandschap

Dankzij sites als Blogger, MySpace, Flickr en YouTube beschikken miljoenen mensen vandaag over een eigen plek om tekst, muziek, foto of video zonder enige technische kennis gratis online te zetten. U wil ook meedoen? Ada gidst u doorheen het nieuwe medialandschap van web 2.0.

Artikel gepubliceerd in: 06/2007

**Lees meer**

Veranderingen in de werksituatie en de mythe van de mondialisering

Veroorzaken de informatie- en communicatietechnologieŽn (ICT) een wereldwijde revolutie in onze postindustriŽle samenleving? Van welke culturele, economische en sociale aspecten zijn deze technologieŽn de dragers? Dat zijn vragen waarover Ada’s partner SOFFT in Luik op 8 december 2006 een bijeenkomst organiseerde.

Artikel gepubliceerd in: 04/2007

**Lees meer**

Ada bouwt mee aan Gender Square in Second Life

Ada bracht uit pure nieuwsgierigheid een bezoekje aan Second Life, en dat draaide uit op een prospectie naar de mogelijkheden van deze online 3D-wereld voor non-profit organisaties. Ondertussen bouwt Ada op Second Life mee aan de Gender Square, met speciaal en gratis voor vzw’s een video- en conferencing room, een tentoonstellingsruimte en faciliteiten voor e-learning en culturele evenementen die verband houden met gender.

Artikel gepubliceerd in: 04/2007

**Lees meer**

Online geld verdienen kan weer

Gratis email en schijnbaar onbeperkte webruimte voor blogs, foto’s, video’s,… hoe slagen internetbedrijven als Yahoo, MSN en Google er toch in om zulke hoge winstcijfers te boeken? Maak kennis met de nieuwe marketinggadgets van de online reclamewereld en lees Ada’s eerste artikel in een nieuwe reeks over web 2.0.

Artikel gepubliceerd in: 02/2007

**Lees meer**

Effecten van globalisering op het persoonlijke leven

Globalisering is een term die tegenwoordig overal opduikt. Open grenzen, internationale handel en internet zijn de belangrijkste ingrediŽnten in die verhalen. In een groot Europees onderzoeksproject met de naam ’Globalife’ is onderzocht welke gevolgen de globalisering heeft op de persoonlijke levens van vrouwen en mannen.

Artikel gepubliceerd in: 03/2006

**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium