ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Maart 2006

Maart 2006

ARTIKELS

Terug naar de toekomst

Van 1 tot 3 juni gaat de vierde editie van Digitales van start. Drie werkdagen om ons digitale verleden kritisch onder de loep te nemen, uiting te geven aan tal van ICT-dromen en deze af te toetsen aan een mogelijke nabije of verre toekomst.
**Lees meer**

Vrouwelijke experts nodig want ICT bepaalt overlevingskansen

Heike Jensen is lid van de stuurgroep Gender van de VN-wereldtop over de Informatiesamenleving (WSIS). In deze vierde en laatste aflevering over WSIS gaat Ada in gesprek met één van de vrouwelijke kopstukken uit de internationale politiek.
**Lees meer**

Leerkrachten appreciëren massaal de ADA instrumenten

Leerkrachten zijn zich bewust van de ondervertegenwoordiging van meisjes in informaticarichtingen en willen er iets aan doen. Niet minder dan 175 leerkrachten namen één of meerdere van ADA’s sensibiliseringsinstrumenten mee naar huis. Zes leerkrachten vielen bovendien in de prijzen.
**Lees meer**

DE DRIE NIEUWE GRATIS INSTRUMENTEN VAN ADA

Pedagogische koffertje Cybersoda met knipoog naar meisjes

... een workshop over hardware, software, internet en programmeren met een knipoog naar alle meisjes (van 9 tot 16 jaar).

*Lees meer en bestel*

Wegwijs in de informatica en haar beroepen

… alle informatie om laatstejaars secundair onderwijs te informeren over 101 ’echte’ informaticaberoepen.

*Lees meer en bestel*

Verleid de meisjes en maak informatica geliefd: Cherchez la Fille!

...leer beter begrijpen waarom er zo weinig meisjes informatica studeren en wat u kan doen om de studie en het beroep geliefd te maken.

*Lees meer en bestel*FOCUS OP

Effecten van globalisering op het persoonlijke leven

Globalisering is een term die tegenwoordig overal opduikt. Open grenzen, internationale handel en internet zijn de belangrijkste ingrediënten in die verhalen. Maar welke invloed heeft globalisering op ons persoonlijke leven? ’Globalife’ onderzocht het.
**Lees meer**

In welke beelden wil jij geloven?

De pc-vrezende Ginette die haar laptop te lijf gaat met een deegrol... De Femfox-campagne waarin foto’s gebruikt worden van een vrouw in lingerie om de vrije Firefoxbrowser aan te prijzen... Trinity die geheel in het zwart gekleed een computer hackt in The Matrix... Wat moeten we met al die beelden?
**Lees meer**

KORT

Genderstereotypen dwarsbomen in vorming en media

Eind januari 2006 vond het slotsymposium plaats van het Europees project "Transnationale werkwijzen en goede praktijken in het kader van de strijd tegen de genderstereotypen binnen vorming en media". ADA luisterde mee…
**Lees meer**

Informatica tussen andere wetenschappen

Het ADA Netwerk trok in de week van 13 tot 17 maart 2006 naar de "Printemps des Sciences" en liet zien dat informaticawetenschap tof is.
**Lees meer**

De digitale kloof weer een stukje kleiner

Tijdens de Digitale Week/Fête d’Internet organiseerde ADA een reeks workshops bij Interface3 te Brussel en maakte zo de digitale kloof weer een stukje kleiner.
**Lees meer**

 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium