ADA : Vrouwen en nieuwe technologieën - Vrouwen en IT - Vrouwen en ICT
:: home :: web site plan ::
en français ::
 
   
U bent hier: Home Newsletter Juli 2007

Juli 2007

ARTIKELS

Een ontmoeting met “mevrouw Wikipedia”

Sinds oktober 2006 is Florence Devouard, française en landbouwkundig ingenieur, voorzitster van de Wikimedia Stichting. Op uitnodiging van Ada ging Devouard in gesprek met gedeputeerde Zoé Genot (Ecolo) en prof. Janneke Christiaens (VUB) over de uitdagingen van de Wikipedia encyclopedie. Speciale aandacht ging uit naar de rol van vrouwen in dit initiatief.
**Lees meer**

Vrouwen nemen het virtuele woord

In het kader van de oprichting van het thematisch discussieforum over gender, Genderforum.be, richtte Ada afgelopen lente speciaal voor vrouwenorganisaties en -projecten een initiatiecursus in over “Internet Discussiefora”. Wie niet aanwezig kon zijn, kan alsnog de cursus in pdf downloaden van de Ada site.
**Lees meer**

Vertel ook uw IT verhaal!

U bent informaticus of volgt een opleiding informatica, maar niemand van Ada is u ooit komen interviewen? Dan is dit uw kans om te laten zien wie u bent, hoe u uw studies en/of loopbaan ervaart en welke goede raad u vooral jonge meisjes, hun ouders en leerkrachten, maar ook bedrijven kan geven. Post vandaag nog uw boeiend verhaal op het Ada forum.
**Lees meer**

FOCUS

Online gemeenschappen hertekenen het medialandschap

Dankzij sites als Blogger, MySpace, Flickr en YouTube beschikken miljoenen mensen vandaag over een eigen plek om tekst, muziek, foto of video zonder enige technische kennis gratis online te zetten. U wil ook meedoen? Ada gidst u doorheen het nieuwe medialandschap van web 2.0.
**Lees meer**

KORT

Beelden ont(k)leed

De uitgave ‘Beelden ont(k)leed" beschrijft een methode om beelden te ontleden. Op 15 maart 2007 stelde het Ada netwerk de Franse versie van het nieuwe instrument reeds voor aan het brede publiek. Vandaag staat ook de Nederlandstalige versie online.
**Lees meer**

Kies voor de IT!

Agoria en het Ministerie van Werk en Informatisering hebben samen een gids over informaticaberoepen ontwikkeld en verspreid. De gids is bestemd voor leerlingen van het middelbaar onderwijs. Ada werkte mee aan dit initiatief, met als doel meisjes net zo enthousiast te maken als jongens!
**Lees meer**

IT is niet voor trezebezen

Begin jaren ‘80 vulden meisjes de helft van de klassen van de opleiding Toegepaste Informatica aan de Hogeschool Gent. Afgelopen academiejaar werd een historisch dieptepunt opgetekend van 2%. Een panelgesprek doet licht schijnen.
**Lees meer**

Roddelen is netwerken

Roddelen doet iedereen, maar of vrouwen het meer of minder doen dan mannen, daar is niet iedereen het over eens. Wat in studies wel werd vastgesteld is dat vrouwen en mannen meestal over andere zaken roddelen en er nog baat bij hebben ook.
**Lees meer**

Ict-STER project in Nederland

In Nederland bedraagt de participatie van vrouwen in ICT zo’n 10%. Net als Ada in België probeert Ict-STER in Nederland meer meisjes enthousiast te maken voor een toekomst in IT.
**Lees meer**

Informatica en creativiteit

Informatica biedt oneindig veel nieuwe mogelijkheden voor al wie een audiovisueel verhaal wil vertellen.
Ontdek de levenswandel van Gaëlle, monteuse bij de televisie en Silvia, animatiefilmregisseur.

Gaëlle
Gaëlle,
Silvia
Silvia,

QuickTime :
Bekijk de video
*Lees het interview*

QuickTime :
Bekijk de video
*Lees het interview* 
Attribution-NonCommercial 2.0 Belgium